3 tips voor een professioneel e-mailadres

Er zijn diverse redenen voor het aanmaken van een uniek e-mailadres. Het is een goed idee om een professioneel e-mailadres te gebruiken. Niet alleen wanneer je een online business hebt, maar bijvoorbeeld ook voor een sollicitatie. We geven je een aantal tips voor een goede e-mail en leggen je uit hoe je een professioneel e-mailadres aanmaakt.

Tip 1: Bedenk een passende domeinnaam

De domeinnaam is een belangrijk onderdeel van je e-mailadres. Dit vormt het gedeelte achter de @. Je vervangt bijvoorbeeld 'hotmail' of 'gmail' voor jouw domeinnaam. Wanneer je al een domeinnaam hebt, kun je deze uiteraard gebruiken voor je e-mailadres.

Twijfel je nog over jouw ideale domeinnaam? Het is handig om in je achterhoofd te houden dat je e-mailadres vaak geschreven zal worden. Vermijd daarom leestekens en houd het kort maar krachtig. We hebben nog meer tips voor een goede domeinnaam.

Tip 2: Kies voor een .nl domeinnaam

Wanneer je een domeinnaam registreert, kun je ook de extensie kiezen. Dit is het gedeelte achter de punt, bijvoorbeeld .nl of .com.

Uit onderzoek van SIDN blijkt dat 56% van consumenten een .nl e-mailadres het meest professioneel over vinden komen. Daarom is het aan te raden deze extensie te kiezen. Deze extensie bieden we extra voordelig aan: het eerste jaar betaal je slechts €0,99. Jouw domeinnaam registreren regel je binnen een minuut.

Tip 3: Maak diverse e-mailadressen aan

Je kunt een onbeperkt aantal e-mailadressen aanmaken, welke je voor verschillende doeleinden kunt gebruiken. Voorbeelden van professionele e-mailadressen zijn contact@domeinnaam.nl, info@domeinnaam.nl of voornaam@domeinnaam.nl.

Daarnaast kun je een apart e-mailadres aanmaken waar je bijvoorbeeld reclame naar stuurt. Zo kun je spam zo goed mogelijk buiten de deur houden. De rest van de spam vangt het spamfilter voor je op. Op die manier blijven jouw e-mailadressen overzichtelijk.

Professionele e-mail met de Mail en Spam service

Wanneer je weet welke e-mailadressen jij wilt hebben, kun je deze gaan aanmaken! Dit doe je eenvoudig door je gewilde domeinnaam op te zoeken in onze domeinnaam check.

Na het selecteren van je domeinnaam, kies je voor Mail & Spam. De stappen voor het instellen van jouw professionele e-mail bekijk je in deze how-to video.

Succes met het instellen van jouw professionele e-mailadres! Heb je nog vragen? Dan kun je contact opnemen met ons supportteam.

Bekijk ook
Meld je aan voor onze nieuwsbrief
Bekijk ook
Meld je aan voor onze nieuwsbrief
Zo ben je altijd als eerste op de hoogte
Heeft dit artikel je geholpen?