WordPress updates: essentieel of niet?

Wanneer je een WordPress website hebt kan het zijn dat je bij het inloggen een melding te zien krijgt dat er updates beschikbaar zijn. Veel mensen doen vervolgens niets met deze update meldingen en zien dat hun website gewoon functioneert. Toch adviseert WordPress om je website regelmatig te updaten. Maar waarom zou je dat moeten doen? Dit leggen we graag aan je uit.

Waarom is het updaten van WordPress belangrijk?

Het updaten van WordPress is belangrijk omdat het regelmatig updaten van je WordPress-website essentieel is voor de beveiliging, prestaties en functionaliteit ervan. WordPress-updates bevatten patches voor beveiligingslekken en kwetsbaarheden, waardoor je website minder vatbaar is voor hacking en malware. Daarnaast kunnen updates verbeteringen en nieuwe functies bevatten die de prestaties en functionaliteit van je website verbeteren.

Het regelmatig bijwerken van je WordPress-versie en de bijbehorende thema's en plugins is dus cruciaal om ervoor te zorgen dat je website veilig, snel en optimaal functioneert. Bovendien zorgt regelmatig updaten ervoor dat je website compatibel blijft met nieuwe versies van WordPress en verschillende browsers en apparaten. Niet-up-to-date websites kunnen problemen ondervinden bij het laden van pagina's, het weergeven van inhoud of het uitvoeren van functionaliteiten. Bovendien zou je potentieel problemen kunnen krijgen met de ondersteuning van thema’s en plugins.

Beveiliging: Updates bevatten vaak patches die bekende beveiligingslekken dichten. Door regelmatig te updaten minimaliseer je het risico op inbraak of hacks van je website.

Prestaties: Updates kunnen ook verbeteringen bevatten die de snelheid en prestaties van je website ten goede komen. Nieuwe functies en optimalisaties kunnen bijdragen aan een betere gebruikerservaring en snellere laadtijden.

Compatibiliteit: WordPress is een zeer populair platform en er worden regelmatig updates uitgebracht om ervoor te zorgen dat het compatibel blijft met de nieuwste versies en updates. WordPress niet updaten kan zorgen voor grote problemen met plugins, thema's en andere tools die je gebruikt.

Functionaliteit: Updates brengen vaak nieuwe functies of verbeteringen met zich mee. Door up-to-date te blijven, heb je toegang tot de nieuwste mogelijkheden en kun je jouw website beter aanpassen aan je behoeften.

Je website wordt beter gevonden

Gebruikers hebben een sterke voorkeur voor websites die snel laden. Een snelle website is belangrijk voor de klantbeleving en zorgt ervoor dat gebruikers vaker je website zullen bezoeken en langer op je website blijven. Door het updaten van je website worden bugs opgelost die visueel niet zichtbaar zijn. Daarnaast wordt je website beter gerankt door Google als gebruikers sneller de informatie op je website kunnen openen.

Hoe vaak moeten WordPress updates worden uitgevoerd?

Het wordt aanbevolen om regelmatig updates uit te voeren voor je WordPress website. WordPress wordt voortdurend verbeterd en bijgewerkt om de beveiliging, functionaliteit en prestaties te optimaliseren. Door regelmatig updates uit te voeren, zorg je ervoor dat je website beschermd is tegen kwetsbaarheden en mogelijke aanvallen.

Het wordt aanbevolen om minstens één keer per maand de updates uit te voeren, inclusief updates voor thema's en plugins. Je kunt WordPress automatisch laten updaten maar we raden aan om te testen op een staging-omgeving voordat je de updates op je live-website uitvoert, om compatibiliteitsproblemen te voorkomen.

Welke updates zijn er voor WordPress?

Er zijn regelmatig updates beschikbaar voor WordPress, waaronder zowel kleine bugfixes als grote nieuwe functies. Deze updates zijn bedoeld om de beveiliging, prestaties en functionaliteit van je WordPress-website te verbeteren.

Updates kunnen betrekking hebben op het WordPress-kernsysteem, thema's of plugins. Als je een update ontvangt, is het belangrijk om deze zo snel mogelijk te installeren om ervoor te zorgen dat je website veilig en optimaal blijft werken.

WordPress stuurt een notificatie wanneer er een nieuwe update beschikbaar is en kun updates ook automatisch voor je installeren. Voor het installeren van een update raden we aan een back-up te maken van je website. Mocht er iets misgaan, kun je altijd je gegevens herstellen.

WordPress Releases

WordPress Releases zijn updates voor het WordPress-platform die regelmatig worden uitgebracht. Deze releases bevatten bugfixes, beveiligingspatches en nieuwe functies. Ze worden uitgebracht door het WordPress-team en zijn bedoeld om de stabiliteit, prestaties en functionaliteit van je website te verbeteren.

Het is belangrijk om regelmatig de nieuwste WordPress-release te installeren om ervoor te zorgen dat je website veilig en up-to-date blijft. Je kunt de laatste WordPress-release handmatig downloaden of automatisch bijwerken vanuit je WordPress-dashboard.

WordPress Themes

WordPress-thema-updates zijn updates voor het thema dat je gebruikt voor je WordPress-website. et is belangrijk om thema-updates regelmatig te installeren om ervoor te zorgen dat je website optimaal blijft werken en beschermd is tegen mogelijke beveiligingsproblemen.

Je kunt thema-updates ontvangen via het WordPress-dashboard, waar je meldingen krijgt wanneer er een update beschikbaar is. Je kunt ook handmatig thema-updates downloaden van de website van de ontwikkelaar en deze installeren via je WordPress-dashboard

WordPress Plugins

Ook de plugins die je gebruikt brengen regelmatig updates uit. Voor de werking en veiligheid van de plugin, is het belangrijk dat je deze updates altijd installeert. Deze updates kunnen bugfixes, beveiligingspatches, prestatieverbeteringen of nieuwe functies bevatten.

Checklist voor het updaten van je WordPress website

Houd je WordPress-website up-to-date en veilig met deze handige checklist voor het uitvoeren van updates. Volg deze stappen om ervoor te zorgen dat je WordPress-versie, thema's en plug-ins altijd bijgewerkt zijn naar de nieuwste versie. Door regelmatig updates uit te voeren, kun je beveiligingsproblemen minimaliseren en profiteren van nieuwe verbeteringen.

Volg de volgende stappen voor het updaten van je WordPress website:

1 Maak een back-up van je website

2 Controleer of je over de laatste versie van WordPress beschikt

3 Controleer of alle geïnstalleerde thema's en plug-ins compatibel zijn met de nieuwste WordPress-versie

4 Werk alle plugins bij naar de nieuwste versie

5 Werk het WordPress-thema bij naar de nieuwste versie (Let op: je wijzigingen kunnen verloren gaan bij het updaten)

6 Update de PHP-versie van je server naar de nieuwste ondersteunde versie

7 Test je website na het uitvoeren van de updates om te controleren of alles goed werkt

8 Controleer of er nieuwe functies zijn die je kunt activeren of instellen na de update

9 Verwijder ongebruikte thema's en plug-ins om mogelijke beveiligingsrisico's te verminderen

10 Monitor regelmatig je website om ervoor te zorgen dat alles soepel blijft na de updates

11 Neem de tijd om eventuele problemen op te lossen die na de update zijn ontstaan

Bij Versio hebben wij speciale WordPress Webhosting. Met deze webhosting pakketten ben je zeker van een uiterst hoge snelheid. Heb je jouw hosting op dit moment ergens anders geregeld? Geen punt. De overstap van je huidige website naar een Versio WordPress website nemen wij je volledig uit handen. Heb je vragen over het bijhouden van je WordPress installatie of ben je benieuwd wat Versio voor jouw WordPress website kan betekenen? Neem dan contact op support@versio.nl.

Bekijk ook
Meld je aan voor onze nieuwsbrief
Bekijk ook
Meld je aan voor onze nieuwsbrief
Zo ben je altijd als eerste op de hoogte
Heeft dit artikel je geholpen?