Wat kost een domeinnaam?

Je hebt een goed idee en wilt een website, blog of webshop starten. Of misschien wil je jouw domeinnaam alvast voor in de toekomst vastleggen. Wat jouw idee ook is, het is handig om inzicht te krijgen in de kosten die bij een domeinregistratie komen kijken. In dit artikel nemen we je hierin mee.

Wat is een domeinnaam?

Voordat we verder gaan, gaan we iets dieper in op de functie van een domeinnaam. Een domeinnaam is dat wat een bezoeker intypt in de adresbalk in zijn browser om een website te bezoeken. Voor zakelijke websites is dit vaak de naam van het bedrijf. Wanneer je een domeinnaam wilt registreren, heb je de keuze uit verschillende extensies. Dit is het gedeelte achter de ‘punt’. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een .nl-adres of een .com-adres. Denk goed na welke extensie het beste bij jouw website past.

De kosten van een domeinnaamregistratie verschillen per extensie. Hieronder zullen we de populairste extensies kort toelichten. Klik hier om alle extensies die je bij Versio kunt registeren te bekijken.

Een .nl extensie

Wanneer je een Nederlandse website wilt starten, is het gebruikelijk om voor de Nederlandse landextensie te kiezen. Dit is de .nl extensie. Binnen Nederland is dit de populairste extensie. Daarnaast is het ook de goedkoopste manier om je domeinnaam bij Versio te registreren.

Een .nl extensie bij Versio kost het eerste jaar maar €0,49. Check of jouw .nl domeinnaam nog beschikbaar is in onze domeinnaam checker. Ben je benieuwd waar een .nl domeinnaam aan moet voldoen? Kijk dan eens op SIDN.nl.

Een .be extensie

Zit jouw doelgroep in België? Kies dan voor een .be extensie. Sinds 2000 heeft DNS Belgium de verantwoordelijkheid over .be domeinnamen. Dit heeft ervoor gezorgd dat het een stuk aantrekkelijker is geworden om een .be domeinnaam aan te schaffen. Ook deze extensie kun je het eerste voor maar €0,99 registreren bij Versio. Hierna kun je jouw domeinnaam verlengen voor €21,99 per jaar.

Een .com extensie

Een .com domeinnaam wordt vaak geassocieerd met grote, commerciële websites of webshops. De uitgifte van .com domeinnamen is in handen van de registrar Verisign. Deze extensie is niet langer alleen beschikbaar voor commerciële doeleinden, maar tegenwoordig kan iedereen een .com domein registreren. Aangezien de .com extensie wereldwijd populairis, is het aan te raden niet te lang te wachten om je domeinnaam te registreren. Zo voorkom je dat iemand anders je voor is en je de domeinnaam voor, in veel gevallen, een hele hoge prijs moet overnemen. Je kunt bij Versio jouw .com domein het eerste jaar voor maar €9,99 registreren. Hierna kun je jouw domeinnaam verlengen voor €21,99 per jaar.

Een .store extensie

Met je domeinnaam maak je duidelijk wie je bent en wat je doet. Met een .store domeinnaam laat je gelijk zien dat je een webshop bent. Bij Versio registreer je een .store domeinnaam voor maar €2,99 het eerste jaar. Een .store domeinnaam is wat duurder in vergelijking met andere extensies, hier betaal je €49,99 per jaar voor een verlenging.

Een .online extensie

De hoeveelheid beschikbare domeinnamen met een gangbare extensie als .nl of .com wordt steeds minder. De .online extensie bestaat nog niet zo lang. Dit heeft een groot voordeel. Het vinden van jouw geschikte domeinnaam is hier namelijk een stuk makkelijker mee geworden. Heb je een geschikte domeinnaam gevonden, maar is de .nl en .com extensie al bezet? Met een .online extensie kun je vaak alsnog dit domein registreren. Deze extensie kan voor meerdere doelen ingezet worden. Denk aan een website voor online ondernemingen, voorlichting over het gebruik van internet of applicaties of een webwinkel. Bij Versio registreer je jouw .online domeinnaam het eerste jaar voor maar €3,99. Hierna kun je jouw domeinnaam verlengen voor €32,99 per jaar. En wist je dat je een .online domeinnaam zelfs het eerste jaar gratis krijgt wanneer je jouw .nl domeinnaam registreert bij Versio?

Een .site extensie

Wanneer een van de gangbare extensies bezet is kun je als alternatief ook een .site domeinnaam registreren. De extensie is nog vrij nieuw, maar wordt goed ontvangen. Je registreert jouw .site domeinnaam het eerste jaar voor maar €1,99. Hierna kun je het domein voor €29,99 per jaar verlengen. En goed nieuws! Wanneer je jouw .be domeinnaam bij Versio registreert, ontvang je het eerste jaar jouw .site domein gratis.

Conclusie

De kosten van een domeinnaam lopen sterk uiteen. Bij Versio registreer je jouw domeinnaam al vanaf €0,49. Afhankelijk van het doel van jouw website kies je een bijpassende extensie. Het kan ook handig zijn om meerdere domeinextensies vast te leggen. Zo weet je zeker dat niemand jouw domeinnaam kan gebruiken.

Klik hier om jouw domeinnaam vandaag nog vast te leggen!

Bekijk ook
Meld je aan voor onze nieuwsbrief
Bekijk ook
Meld je aan voor onze nieuwsbrief
Zo ben je altijd als eerste op de hoogte
Heeft dit artikel je geholpen?