Hoe verhuis ik een MySQL database?

In dit artikel leggen we je in een paar stappen uit hoe je een MySQL database kunt verhuizen.

Het exporteren van de database

Als eerste dien je de database te exporten bij je huidige provider. Dit kun je op meerdere manieren doen. We leggen je uit hoe je dit kunt doen via phpMyAdmin.

Inloggen in phpMyAdmin

Login in phpMyAdmin bij je oude server/provider. Het adres van phpMyAdmin verschilt nogal per server/provider. Als het je dus niet lukt om in te loggen, kun je contact opnemen met je oude provider en hen vragen naar het adres van phpMyAdmin en de bijbehorende login details. Nadat je bent ingelogd, kun je navigeren naar de desbetreffende database die verhuisd moet worden. Ook dit verschilt per phpMyAdmin installatie.

Exporteer database. Klik bovenaan op exporteren en daarna op start. Je krijgt vervolgens een .SQL bestand die je bij Versio weer kunt gebruiken.

Het importeren van de database

Inloggen in phpMyAdmin

Login in phpMyAdmin bij Versio. Je dient eerst wel een MySQL gebruiker en MySQL database hebben aangemaakt bij "MySQL Management" in DirectAdmin. Log in met de gegevens van de MySQL gebruiker die je hebt aangemaakt. De link van phpMyAdmin vind je eveneens in DirectAdmin.

Selecteer database. Nadat je bent ingelogd in phpMyAdmin kun je links op de naam van de database klikken.

Importeer database. Klik bovenaan op importeer. Selecteer hier het .SQL bestand dat je hebt gedownload en klik op start.

Bekijk ook
Meld je aan voor onze nieuwsbrief
Bekijk ook
Meld je aan voor onze nieuwsbrief
Zo ben je altijd als eerste op de hoogte
Heeft dit artikel je geholpen?