Hoe kan ik een Let's Encrypt certificaat installeren?

In dit artikel leggen we je uit hoe je een Let’s Encrypt certificaat kan installeren op onze webhosting servers. Op alle Versio webhosting- en reseller hostingpakketten bieden wij de ondersteuning voor Let's Encrypt aan. De SSL certificaten van Let's Encrypt zijn geen Wildcard SSL certificaten en laten ook geen bedrijfsnaam zien in de adresbalk van de browser. Wil je een Wildcard of Uitgebreide Validatie SSL certificaat? Klik dan hier voor ons aanbod van SSL certificaten.

Stappenplan

Stap 1: Inloggen in DirectAdmin

Voor het activeren van Let's Encrypt dien je in te loggen op het hosting controlepaneel DirectAdmin. De inloggegevens van het hostingaccount heb je na de aanschaf van het pakket ontvangen.

Stap 2: Aanvragen en installeren van een Let's Encrypt certificaat

In DirectAdmin, klik op het menu op Account Beheer en dan SSL Certificaten

lets encrypt.png

Tip: zie je SSL Certificaten niet staan in de lijst van opties bij Account Beheer? Klik dan eerst op Domein instellingen, dan de domeinnaam en vink Beveiligde SSL verbinding aan.

lets encrypt 2.png

In het volgende scherm, selecteer het tabblad Gratis & automatisch certificaat van Let's Encrypt.

Selecteer de hostnamen (je domeinnaam met eventueel een subdomein, dus iets voor de punt) waarvoor je een certificaat wil bestellen.

lets encrypt 3.png

Let op: alleen voor hostnamen die naar deze hostingserver verwijzen, kun je op deze manier een certificaat aanvragen. Draait je e-mail of juist je website op een andere server, kan dat bijvoorbeeld niet.

Klik tenslotte op de groene knop Opslaan om het certificaat aan te vragen.

Tip: Als het certificaat is aangevraagd, duurt het ongeveer 1 minuut voordat het ook op de website zichtbaar is. Denk dus niet te snel "het is fout gegaan"!

Stap 3: De website gereed maken voor gebruik SSL

Selecteer bovenin het juiste domein in de dropdown. Klik op domain setup.

image (48).png

Zorg ervoor dat secure SSL aangevinkt is. Klik op Private_html setup.

image (46).png

Selecteer "Use a symbolic link from private_html to public_html - allows for same data in http and https" om de bestanden van de website in de public_html te kunnen blijven gebruiken. Als je deze optie niet selecteert dan dien je de websitebestanden te verplaatsen naar de map private_html.

Let op: dit verwijdert alle bestanden in de private_html folder. Het is belangrijk dat de website opgeslagen is in de public_html. Meestal is dit al het geval.

image (47).png

Stap 4: De website instellen op een https:// verbinding

Nu het certificaat is geïnstalleerd en ingesteld kun je een HTTPS-verbinding voor je bezoekers forceren. Klik hier voor de instructie.

Bekijk ook
Meld je aan voor onze nieuwsbrief
Bekijk ook
Meld je aan voor onze nieuwsbrief
Zo ben je altijd als eerste op de hoogte
Heeft dit artikel je geholpen?