E-mailen met je eigen .email domein

E-mail is ook in 2023 nog een veelgebruikt communicatiemiddel. Ondanks de technologische vooruitgang die we hebben gezien, blijft e-mail belangrijk in ons dagelijks leven. E-mail wordt dagelijks gebruikt door 4 miljard mensen (bron: Hubspot e-mail marketing stats).

Een professioneel e-mailadres is daarom enorm belangrijk. Met de .e-mail domeinextensie val je op met jouw e-mailadres. In dit blogartikel lees je er alles over.

Wat is de .email domeinextensie?

In de begindagen van het internet waren domeinextensies, ook wel Top Level Domains (TLD's) genoemd, vrij beperkt. Je kent ze wel: .nl, .com, .org, .net en een aantal anderen.

In de afgelopen jaren heeft ICANN (Internet Corporation for Assigned Names and Numbers) dit enorm uitgebreid met de introductie van veel nieuwe TLD's zoals bijvoorbeeld .shop, en .online. Een van deze nieuwkomers is de .email domeinextensie.

De .email domeinextensie, zoals je misschien al raadt, is specifiek bedoeld voor alles dat met e-mail te maken heeft. Het biedt bedrijven, merken, en particulieren een kans om een uniek, herkenbaar en relevante domeinnaam te hebben dat direct gerelateerd is aan e-mail.

Wat kan je met een .email domein?

Trek e-mail los van je website: Je kunt natuurlijk mailen vanuit dezelfde domeinnaam als het domein dat je voor je website gebruikt, maar je kunt het ook lostrekken. Heb je geen website maar wil je wel e-mailen? Gebruik .email dan in combinatie met onze e-mail hosting.

Gebruik .email voor je nieuwsbrief: Stuur je nieuwsbrief vanuit je eigen .email domeinnaam.

Branding: Met een .email adres val je op bij je doelgroep. Omdat er nog veel .email domeinen beschikbaar zijn kun je een korte domeinnaam kiezen, die zijn beter te onthouden.Gebruik je .email adres op je website en op je visitekaartjes.

Persoonlijke e-mailserver: Voor de technische mensen die graag meer controle willen over hun eigen e-maildiensten, kan een .email domein de perfecte manier zijn om een persoonlijke e-mailserver op te zetten.

Naast het inzetten van .email als e-mailadres zijn er nog veel meer mogelijkheden:

E-mail gerelateerde projecten: Als je een blog of platform hebt dat gaat over e-mailtechnologie, beveiliging, geschiedenis, of elke andere e-mail gerelateerde niche, dan is een .email domein een logische keuze.

E-mailmarketing bedrijf: Stel je voor dat je een bedrijf hebt dat e-mailmarketingdiensten aanbiedt. Een domein als "jouwbedrijfsnaam.email" maakt onmiddellijk duidelijk wat je expertise is.

Waarom kiezen voor .email?

Nu goede domeinnamen steeds schaarser worden (veel .nl en .com domeinen zijn al bezet), geeft een .email extensie je de mogelijkheid om creatief, duidelijk en relevant te zijn. Een domeinnaam die misschien al bezit is als .nl of .com kan als .email nog vrij zijn. Ook val je extra op met een .email domein, waardoor je e-mailadres eerder wordt onthouden.

Enkele .email domeinen die nog beschikbaar zijn:

  • trimsalon.email
  • huis.email
  • beautysalon.email
  • bouwvakker.email
  • Verbouwing.email

Deze domeinen zouden een fortuin kosten als het gaat om .nl, maar zijn nog te registreren met de .email domeinextensie.

Aan de slag met .email

Het internet en de technologie erachter zijn continu in beweging en veel nieuwe kansen doen zich voor. E-mail blijft echter onverminderd belangrijk voor zowel bedrijven als particulieren.

De .email domeinextensie is een kans om op een frisse, duidelijke en relevante manier je online aanwezigheid te definiëren. Dus, of je nu een nieuw project start of graag een e-mailadres wil die opvalt, kies voor .email!

Kijk snel of je gewenste .email domeinnaam nog beschikbaar is via de domeinnaamcheck.

Bekijk ook
Meld je aan voor onze nieuwsbrief
Bekijk ook
Meld je aan voor onze nieuwsbrief
Zo ben je altijd als eerste op de hoogte
Heeft dit artikel je geholpen?