Het kiezen van het juiste WordPress template kan een enorm verschil maken voor je website. Een goed template bepaalt niet alleen het uiterlijk van je site maar ook de gebruiksvriendelijkheid en de prestaties. In dit artikel bespreken we de 6 populairste WordPress templates van 2023 en helpen we je een keuze te maken die het beste bij jouw behoeften past.
De laatste jaren zien we een verschuiving op het gebied van WordPress templates. Waar je voorheen veel specifieke templates had die je alleen kon aanpassen met behulp van code is dit de laatste jaren enorm veranderd door de opkomst van zogenaamde visual builders.
Met een visual builder kun je zonder code te schrijven een template helemaal naar jouw wensen aanpassen. Daarnaast heeft het nog veel meer voordelen:
Zijn er dan alleen maar voordelen? Helaas, natuurlijk zijn er ook enkele nadelen. Voor de meeste gebruikers wegen de voordelen op tegen de nadelen, maar het is goed om ook van de nadelen op de hoogte te zijn:
Het kost tijd om de builder te leren kennen
Nu je weet wat de voordelen en nadelen zijn is het tijd om te kijken naar de populairste WordPress templates van 2023.
Divi is een van de meest populaire en veelzijdige WordPress templates. Het wordt geleverd met de ingebouwde Divi page builder, waardoor je zonder technische kennis je website kunt ontwerpen en aanpassen naar jouw wensen en huisstijl.
Divi is ideaal voor beginners en voor mensen die op zoek zijn naar een all-in-one oplossing voor hun website.
Voordelen van Divi:
Nadelen van Divi:
Astra is een lichtgewicht en SEO-vriendelijk WordPress template. Het is zeer aanpasbaar en werkt goed samen met verschillende page builders. Astra is geschikt voor kleine tot middelgrote bedrijven en e-commerce websites.
Voordelen Astra:
Nadelen Astra
Elementor Pro is niet alleen een page builder, maar biedt met het Hello thema ook een thema waarmee je de gehele website kunt ontwerpen. Elementor is op dit moment de populairste WordPress builder en dat is natuurlijk niet zonder reden. Elementor heeft een gratis versie waarmee je al veel kan. Heb je meer functionaliteiten nodig? Dan heb je voor € 59 per jaar de beschikking over Elementor Pro.
Voordelen Elementor:
Nadelen Elementor
Heb je de nodige technische kennis en al wat ervaring met het maken van een website? Kijk dan eens naar Oxygen! Met Oxygen geniet je van ultieme vrijheid maar toch van de voordelen van een visual builder. Het helpt als je ook wat ervaring hebt met HTML & CSS maar ook zonder kom je een heel eind. Op het gebied van snelheid scoort Oxygen erg hoog omdat het geen onnodige code / modules installeert.
Voordelen Oxygen
Nadelen Oxygen
Beaver Builder is een drag-and-drop page builder die te gebruiken is met veel verschillende templates. Beaver Builder is iets minder uitgebreid dan de meeste builders en daardoor zeer geschikt voor beginners. Je kunt aan de slag met de kant en klare templates maar voor meer controle ook met het Beaver Builder Theme.
Wil je een simpele website en heb je nog niet zoveel ervaring met websites? Dan is Beaver Builder een top keuze.
Voordelen Beaver builder:
Nadelen Beaver builder
OceanWP is een gratis WordPress template met premium extensies en functies. Geschikt voor iedereen die een snelle, SEO-geoptimaliseerde website wil. Vind je snelheid enorm belangrijk, dan is OceanWP voor jou de beste keuze.
Voordelen OceanWP
Nadelen OceanWP
De keuze van het juiste WordPress template hangt af van verschillende factoren, zoals je budget, technische kennis en specifieke behoeften. Ongeacht je situatie is er een template in deze lijst die goed bij je past. Natuurlijk hangt het er ook vanaf wat je zelf prettig vindt, we raden daarom aan om de verschillende builders te testen.