Hoe kan ik bij de Sitebuilder een e-mailadres aanmaken?

Maak je gebruik van Sitebuilder? Dan heb je ook de mogelijkheid om hier een e-mailadres op aan te maken. Let op: maak je gebruik van een normaal webhosting- of reseller hostingpakket? Klik dan hier voor de uitleg hoe je een e-mailaccount kunt aanmaken.

Hoe kan ik bij de Sitebuilder een e-mailaccount aanmaken?

Stap 1: Login op het klantenpaneel.

Stap 2: Klik in het linkermenu op mijn producten > domeinnamen > overzicht.

Stap 3: Je ziet nu de domeinnamen die je hebt geregistreerd bij Versio.

Stap 4: Zoek de domeinnaam waar Sitebuilder op draait en klik daar rechts achteraan op de pijl. Je ziet nu een domeinnamen overzicht waar je de status en informatie over de domeinnaam kunt bekijken en aanpassen.

Stap 5: In het rijtje zie je e-mailadressen staan en vervolgens e-mailadres toevoegen. Klik hierop.

Stap 6: Je kunt nu je gewenste e-mailadres en wachtwoord invullen. Ook kun je hier kiezen of je jouw e-mail wilt laten forwarden. Hieronder lees je hoe je dit doet. Je e-mailadres is nu toegevoegd, je kunt meerdere e-mailadressen toevoegen. Al je toegevoegde e-mailadressen zie je terug in het overzicht, hier kun je jouw gegevens wijzigen of je e-mailadres verwijderen.

Hoe kan ik een forwarder aanmaken bij de Sitebuilder?

Wil je jouw ontvangen e-mails doorsturen, dan kun je een forwarder instellen op je domein. Let op: het forwarden van e-mails naar een andere provider wordt afgeraden omdat de afzender van de e-mail niet geverifieerd kan worden. Dergelijke mails worden door spamfilters vaak tegengehouden. Wil je toch de mail doorsturen naar bijvoorbeeld een Outlook.com of Gmail adres? Dan raden wij aan een normaal e-mailaccount aan te maken en het mailaccount daarna toe te voegen bij Outlook.com of Gmail.com. Lees hier hoe je een e-mailaccount toevoegd aan Outlook.com. Hier lees je hoe je dit voor Gmail.com.

Stap 1: Login op het klantenpaneel.

Stap 2: Klik op mijn producten en kies voor domeinnamen > overzicht > klik op het pijltje naar rechts achter je domeinnaam waar de Sitebuilder actief op is.

Stap 3: Klik op e-mailadres toevoegen naast e-mailadressen.

Stap 4: Vul het vakje e-mailadres en het vakje forward (adres waarnaar de e-mail doorgestuurd dient te worden) in. Na het ingeven van een e-mailadres en forwardadres klik je op e-mailadres toevoegen.

Je hebt nu succesvol een forward adres aangemaakt en je ziet deze nu in het overzicht staan.

Waar kan ik inloggen op mijn e-mailadres?

Nadat je een e-mailadres hebt aangemaakt kun je gebruik maken van de webmail. Je kunt de webmail benaderen via https://mail.axc.nl en logt dan in met het volledige e-mailadres en wachtwoord. Je kunt je e-mailadres ook gebruiken in een programma zoals Outlook, Windows live mail of Mail OSX. Hiervoor kun je dan de gegevens van Centrale & SSL-beveiligde mailserver gebruiken.

Bekijk ook
Meld je aan voor onze nieuwsbrief
Bekijk ook
Meld je aan voor onze nieuwsbrief
Zo ben je altijd als eerste op de hoogte
Heeft dit artikel je geholpen?