DirectAdmin: Eenvoudig maar krachtig en geavanceerd

 

Bij Versio maken alle webhosting- en resellerhostingklanten gebruik van DirectAdmin. DirectAdmin is een krachtig controlepaneel met veel features en mogelijkheden. Met DirectAdmin kun je alles rechtstreeks vanuit uw browser doen.

Omdat dit controlepaneel zeer eenvoudig te gebruiken is, kun je direct aan de slag zonder dat u urenlang de documentatie hoeft te lezen. DirectAdmin blinkt uit in de eenvoud van het controlepaneel, zonder afbreuk te doen aan de vele functionaliteiten die een modern hosting controlepaneel zou moeten hebben

Aan de slag met VersioSmile shape overlay

Handleiding en tutorials

 

Uitgebreide documentatie voor het DirectAdmin controlepaneel is beschikbaar op evo.site-helper.com

DirectAdmin demo accounts

 

Voor een demo van verschillende DirectAdmin kun je terecht op:

DirectAdmin demo account

directadmin-logo

Wat is DirectAdmin nou precies? 

 

DirectAdmin is een controlepaneel dat gebruikt wordt voor het beheren van webhosting servers. Het biedt een gebruiksvriendelijke interface waarmee gebruikers diverse aspecten van hun hosting kunnen beheren, zoals het aanmaken van e-mailaccounts, het beheren van domeinnamen, het opzetten van databases, en het beheren van bestanden op de server.

DirectAdmin is populair vanwege het eenvoudige en gebruiksvriendelijke ontwerp, wat het geschikt maakt voor zowel beginners als ervaren gebruikers. Het is een alternatief voor andere controlepanelen zoals cPanel en Plesk. 

directadmin-mobiel

Wat zijn de voordelen van DirectAdmin?

 

  • Gebruiksvriendelijkheid: Zowel beginners als ervaren gebruikers kunnen snel aan de slag met het beheren van hun hostingomgeving. 
  • Lichtgewicht systeem: DirectAdmin is lichtgewicht en efficiënt, wat betekent dat het weinig systeembronnen verbruikt. 
  • Uitgebreide functies: Makkelijk om domeinen, subdomeinen, e-mailaccounts, databases, FTP-gebruikers en meer te beheren 
  • Up-to-date Systeem:  DirectAdmin wordt actief ontwikkeld en onderhouden, wat betekent dat het regelmatig updates en beveiligingspatches ontvangt 
directadmin-overview

Veelgestelde vragen over DirectAdmin

Wat is DirectAdmin en wat zijn de belangrijkste functies ervan?

DirectAdmin is een hosting-controlepaneel dat gebruikers helpt bij het beheren van websites en hosting accounts. Het biedt functies zoals het aanmaken van e-mailaccounts, het beheren van domeinen, het instellen van databases, het monitoren van bandbreedtegebruik en het beheren van bestanden. DirectAdmin staat bekend om het gebruiksgemak en stabiliteit. 

Welke systeemvereisten zijn er voor het draaien van DirectAdmin?

DirectAdmin vereist een Linux-gebaseerd besturingssysteem zoals CentOS, Debian, of Ubuntu. Het heeft minimaal 2 GB RAM en 2 CPU-cores nodig, met 10 GB beschikbare schijfruimte. Een statisch IP-adres is aanbevolen voor betrouwbare toegang. Het ondersteunt zowel 32- als 64-bits systemen, maar 64-bits wordt aangeraden voor betere prestaties. 

Wat is een database en hoe kan ik deze maken met DirectAdmin?

Een database is een georganiseerde verzameling gegevens. Om een database te maken in DirectAdmin: log in, ga naar ‘MySQL Management’, kies ‘Create new Database’, voer een databasenaam en wachtwoord in, en klik op ‘Create’. Dit creëert de database die je kunt gebruiken voor toepassingen zoals websites of software. 

Welke back-up mogelijkheden biedt DirectAdmin?

DirectAdmin biedt uitgebreide back-up mogelijkheden. Gebruikers kunnen volledige accountback-ups maken, inclusief e-mails, databases en websitebestanden. Het staat ook incrementele en geplande back-ups toe. Back-ups kunnen lokaal of op externe opslaglocaties worden opgeslagen. Gebruikers kunnen back-ups eenvoudig herstellen via het controlepaneel, wat handig is voor gegevensherstel en migratie. 

Hoe kan ik DirectAdmin updaten naar de nieuwste versie?

Als je gebruikmaakt van onze webhostingpakketten hoeft je zelf DirectAdmin niet te updaten. Dat doen wij voor jou!  

Waar kan ik handleidingen vinden voor gebruik van DirectAdmin?

Op de website evo.site-helper.com, vind je handleidingen specifiek gericht op DirectAdmin. Deze website biedt een uitgebreide verzameling handleidingen en stapsgewijze instructies die je helpen bij het beheren van je hostingomgeving via DirectAdmin. Ook op onze helpdesk pagina zijn diverse handleidingen te vinden voor DirectAdmin