1. Tom Member

  Extra nameservers bij andere bedrijven

  Topic geplaatst op: 16-03-2019 om 16:44

  Hallo,
  Het is laatst een aantal keer gebeurd dat de DNS servers van Versio eruit lagen vanwege aanvallen of andere storingen, met als gevolg dat onze websites niet meer functioneerde.

  Nu is mijn vraag,
  Kunnen wij zomaar extra nameservers van een ander bedrijf instellen, dat als Versio problemen heeft, de websites wel bereikbaar zijn via het andere bedrijf? (We maken gebruik van aangepaste DNS regels).

  Is zo iets mogelijk, of heeft iemand andere adviezen? (We willen de website niet verhuizen naar Cloudflare, omdat deze erg hoge tarieven hanteert voor het gebruik van websockets)

  Tom

 2. Johan Member
  Reactie geplaatst op: 16-03-2019 om 21:18

  Je kan kiezen of voor versio DNS , of om eigen DNS servers in te geven (die je op erschillende plaatsen kan hosten)
  Maar een mix van versio en een eigen DNs is volgens het laatse wat ik gelezen heb hier niet mogelijk.
  Ideaal zou idd zijn dat de eerste 2 nameservers van Versio zijn en dat je optioneel een derde kunt opgeven die je zelf beheerd ,nadeel is wel dat je die dns server zijn naam niet bij versio kunt hosten (wat als hun DNS niet werkt , is dus ook de verbinding met jou DNS uit)
  Versio zou dan ook een api moeten hebben waar je de instellingen mee kunt synchroniseren naar jou DNS of omgekeerd , anders ga je die 2op 2 plaatsen moeten beheren. allemaal niet zo simpel dus.
  Iedereen kan wel eens slachtoffer worden van een DDos aanval , enkel spijtig van de gebrekkige communicatie van Versio uit , ook nu is er op het klanten portaal niks te vinden over het hoe en waarom , of was het een technische hardware panne ;-) (in dat geval is compensatie naar de klanten toe een must)

  Vond u dit antwoord nuttig?