1. Jordy Member

  SSL: Let'sEncrypt vs Versio SSL

  Topic geplaatst op: 31-01-2019 om 15:03

  Ik lees op het klantenforum veel problemen met installaties van SSL certificaten. Vaak gaat het om kleine foutjes van de gebruiker zelf en is het ook zo weer opgelost na wat hulp van Support.

  Maar ik lees ook heel veel berichten over problemen die niet opgelost kunnen worden. Ik heb zelf alleen maar ellende gehad met LetsEncrypt waardoor mijn websites helemaal niet meer werkte.

  Mijn vraag: Is er een verschil tussen Versio SSL certificaten en het gebruik van Let'sEncrypt? En dan met name de risico's die het wel zich mee brengt.

  Het is leuk dat je via Let'sEncrypt gratis de SSL kunt activeren en dat Verio de opties hiervoor heeft ingesteld in de DirectAdmin, maar ik lees alleen maar problemen.

  Voor mede Verio-gebruikers; Wat is jullie advies hierin? SSL via Versio of via Let'sEncrypt?

  Ik zou graag ervaringen van medegebruikers lezen. Alvast bedankt!

 2. Glenn Member
  Reactie geplaatst op: 20-02-2019 om 16:26

  Ik zelf heb alleen maar ervaring met LetsEncrypt, heb dit momenteel op 8 verschillende domeinen geïnstalleerd verspreid over verschillende servers en heb hier nooit problemen mee gehad.
  Ik heb dit wel zelf gedaan op VPS servers d.m.v. Certbot van LetsEncrypt. Certbot maakt heel eenvoudig the certificaten en indien je wenst past hij je Apache of Nginx (of andere) config aan zodat de certificaat correct gebruikt wordt. Dit is optioneel, ook kan hij optioneel een cronjob aanmaken op de server die dan automatisch de certificaat vernieuwd om de 60 dagen geloof ik.

  Meer info over Certbot vind je hier: https://certbot.eff.org/

  Vond u dit antwoord nuttig?