1. Bart Member

  /roundcube /webmail redirect naar https

  Topic geplaatst op: 06-11-2018 om 14:28

  Hallo,
  Hoe kan ik roundcube forceren naar https? hij werkt prima op https, maar als ik naar de http variant ga, werkt dit ook gewoon. Ik wil mijn gebruikers graag forceren naar de versleutelde https verbinding.

  De trucs hier https://www.versio.nl/artikelen/110-hoe-kan-ik-een-ssl--https-verbinding-forceren-met-het-htaccess-bestand werken niet voor http://mijndomein.nl/roundcube of http://mijndomein.nl/webmail
  Ik heb denk ik ook alle instellingen gehad, van DNS tot redirects. Zie ik iets over het hoofd? of heb ik jullie hulp nodig ?

 2. Tom Member
  Reactie geplaatst op: 06-11-2018 om 21:32

  Hoi Bart,

  De Roundcube map staat niet in jouw root, die is centraal en wordt beheert door Versio. Wat je zou kunnen doen is zelf Roundcube installeren in de directory /mail en je klanten daar voortaan naar doorverwijzen. In de huidige /roundcube map heb jij namelijk geen bewerkingsrechten, sterker nog.. je ziet die map niet eens in je root. Hetzelfde geldt overigens voor de map /webmail.

  Versio stuurt deze niet standaard door naar https:// omdat niet iedere website een certificaat heeft. Als een website zonder certificaat een https:// pagina oproept krijg je een melding van je browser "Deze website is niet veilig". De pagina is dan praktisch onbereikbaar.

  Dus, open Softaculous en installeer "Roundcube" in de map /mail en verwijs je klanten daar voortaan naartoe, dat is eigenlijk de enige oplossing.

  Groet,
  Thomas

  Vond u dit antwoord nuttig?