1. Georg Hilbert Member

  Migratie naar nieuw IP

  Topic geplaatst op: 03-12-2011 om 18:10

  ik heb een aantal websites , die ik graag wil verhuizen naar Versio. Maar wilde van de mogelijkheid gebruik maken om voor elke website een andere IP te krijgen in gedachte SEO. Ik heb het een keer probeerd zoals door de support is uitgelegt dat ging erg mis nu ben ik mijn domeinnaam, website etc. kwijt. De helpdek kan daar neit aan doen. Is er misschein een goede uitleg hoe dit te doen om alles te verhuizen naar een nieuwe ip,als ik al een account heb voor deze website bij version of voordat ik een account aanmaakt. Ik kan niets vinden dat ook maar op lijkt.

 2. Fabien Versio medewerker
  Reactie geplaatst op: 04-12-2011 om 04:16

  Indien je werkt met DirectAdmin op beide accounts kan je een totale backup maken van je account via de "DirectAdmin backup functie" en nadien importeren via DirectAdmin in je nieuwe account.

  Voeg eerst je domein aan je nieuwe hosting toe via "domain setup" in DirectAdmin.

  Maak dan indien nog niet aanwezig op je nieuwe hosting een "backups" map aan via ftp (op zelfde niveau dan je "domains" map) en plaats daar het zip bestand dat je backup bevat.

  Nadien ga je naar de backup functie in je nieuwe hosting, je kiest de backup en dan kan je restoren/aanvinken wat je wil restoren.

  In principe worden je e-mail accounts en mail zelf die nog op de server staan, databases, ... allemaal overgezet. Let wel op je DNS settings want daar moet je de nieuwe waarden hebben uiteraard.

  En vergeet nadien de nameservers ook niet te wijzigen voor je domeinnaam!

  Indien je Wordpress, ... software zou hebben moet je oppassen of eens kijken naar Installatron en de backup functie aldaar. In dat geval zou ik het eerder handmatig overzetten indien je problemen ondervindt.

  Handmatig: je bestanden uploaden naar je public_html map, een database aanmaken en inhoud importeren via phpMyAdmin.

  Vond u dit antwoord nuttig?

 3. Remco Member
  Reactie geplaatst op: 04-12-2011 om 10:46

  @Georg: Als je bij versio een webhosting pakket aanschaft, kan je die nadien verplaatsen naar een andere server (en dus ook een ander IP adres). Zo kan je elk webhosting pakket wat je aanvraagt op een ander IP laten draaien. Pas als je dat hebt geregelt, upload je je website en zorg je voor verhuizing / registratie van je domein namen.

  Hoe het kan dat je in het verleden een domeinnaam bent kwijtgeraakt is mij overigens een groot raadsel. Want dan moet je echt wel een paar dingen heel erg fout hebben gedaan.

  Vond u dit antwoord nuttig?