1. Joeri Member

    SSL geïnstalleerd maar krijg een 403

    Topic geplaatst op: 05-10-2018 om 11:33

    Beste lezer,

    Reeds heb ik een SSL geïnstalleerd via de versio website en dit was succesvol. In Wordpress heb ik de aangegeven plugin gebruikt en ook dit werkte.

    Het probleem is nu als ik naar de website toe gaat ik niet automatisch naar https gaat. Wanneer ik zelf https:// intyp kom ik op de website en werkt alles naar behoren.

    Https://www.highspa.nl werkt maar als ik naar highspa.nl ga niet.

    .htaccess zou goed moeten zijn deze heb ik zelf ook nog aangepast.

    Wat kan hier het probleem zijn?

    Mag

    Joeri Kros

    Reageer
  2. Christian Member
    Reactie geplaatst op: 05-10-2018 om 12:19

    Plugin zou niet nodig moeten zijn. Nadat je een ssl certificaat hebt aangeschaft en deze is gekoppeld aan je domein moet je er alleen voor zorgen dat de wordpress home/site URL begint met https://. Deze kun je vinden in WordPress > Instellingen > Algemeen.

    Om HTTPS af te dwingen kun je dit gebruiken in je .htaccess:

    <IfModule mod_rewrite.c>
    RewiteEngine On
    RewriteCond %{HTTPS} off
    RewriteRule ^(.*)$ https://%{SERVER_NAME}%{REQUEST_URI} [R=301,L]
    </IfModule>

    Als je dan nog last hebt van Mixed Content, dan moet je kijken waar er nog referenties zijn naar http://. Bijvoorbeeld in paginas, widgets en menu items. En vervang deze door https://

    Vond u dit antwoord nuttig?

  3. Joeri Member
    Reactie geplaatst op: 05-10-2018 om 12:46

    Exact dezelfde htaccess gebruik ik maar het is niet dat ik mixed content hebt want als je de website kijk zie je dat alles werkt.

    Het probleem is alleen dat als ik naar highspa.nl toe gaat hij een 403 aangeeft en niet gewoon doorstuurd naar https

    Vond u dit antwoord nuttig?

  4. Christian Member
    Reactie geplaatst op: 05-10-2018 om 14:16

    Oh ik zie het.

    gebruik je een vps ? of zit je op shared hosting ?

    Vond u dit antwoord nuttig?

  5. Joeri Member
    Reactie geplaatst op: 05-10-2018 om 18:44

    Gebruik de shared hosting van versio

    Vond u dit antwoord nuttig?

  6. Joeri Member
    Reactie geplaatst op: 05-10-2018 om 18:49

    Althans ik heb gewoon een resellers account bij versio

    Vond u dit antwoord nuttig?

  7. Christian Member
    Reactie geplaatst op: 05-10-2018 om 21:12

    Zit er nog iets raars in de .htaccess ? Want mijn enige andere gok is een foute apache config, maar je zit op shared hosting dus daar heb je geen controle over.

    Vond u dit antwoord nuttig?

  8. Maurice Versio medewerker
    Reactie geplaatst op: 05-10-2018 om 23:25

    Dit was een fout in uw htaccess. Hierbij gecorrigeerd. Het kan zijn dat u nog even uw cache moet legen van uw browser voor het bij u werkt.http://www.browserchecker.nl/cache-bestanden-verwijderen

    Voor de volgende keer. Als u geen symbolic link voert waardoor de site via de private_html folder wordt ingeladen. Moet u https forceren vanuit de public_html folder.

    De public_html folder is zonder symbolic link voor uw website met http en de private html folder voor uw website met https. Als u de public gelijk wilt hebben als de private html dient u het symbolic link aan te zetten.

    Dit kunt u aanzetten in domain administration. Domain setup> domein aanklikken daar staat " Use a symbolic link from private_html to public_html - allows for same data in http and https" deze dient u dan aan te vinken en op save te klikken.
    https://pasteboard.co/HjEqsWQ.png

    LET OP. Dat als uw site wel vanuit de private_html folder geladen wordt. Wat bij dus dus het geval was. U https moet forceren vanuit de public_html folder en niet het symbolic link moet activeren want dan wist u alle content van de site.

    Vond u dit antwoord nuttig?