1. Kristiaan Member

  Overzetten hosting naar ander domeinnaam

  Topic geplaatst op: 30-03-2018 om 16:11

  Dag allemaal,

  ik heb de volgende vraag waar ik niet helemaal uit kom.

  Ik heb momenteel mijn website en webhosting op www.smallyspeakersystems.nl staan. Nu wil ik graag de website overzetten naar een andere domeinnaam die ik beheer, namelijk smallylichtengeluid.nl... Hoe doe ik dit binnen het klantenpaneel van Versio? Moet ik hiervoor een nieuwe database etc. aanmaken of kan dit relatief simpel?

 2. Maurice Versio medewerker
  Reactie geplaatst op: 30-03-2018 om 17:38

  Dat kan vrij simpel dmv een Directadmin backup.
  * Backup Maken
  U kan een volledige DirectAdmin backup maken via Create/Restore Backups Backups . Deze kan u downloaden naar uw pc daar zit dan ook gelijk de mail in.

  *Domein aanmaken op de nieuwe server.
  Onder domain administration op de nieuwe server de domeinen terug aanmaken.
  Domain administration> Add another domain

  * Backup herstellen op nieuwe server
  U uploadt deze backup dan in een mapje genaamd "backups" op hetzelfde niveau als de "domains" map op het nieuwe hosting pakket. Indien deze map niet bestaat even de folder zelf aanmaken.

  Daarna gaat u in DirectAdmin op het nieuwe hosting pakket en importeert u de backup via Create/Restore backup. Bij het importeren vinkt u het vakje "DNS settings" uit.

  U zal nadien even moeten controleren of de naam van de database nog overeenkomt met diegene vermeld in het config bestand van uw website. De username zal verschillen. De naam en user van de nieuwe database zal u zien bij MySQL management in DirectAdmin.

  Eens deze stappen in orde, kan u de nameservers van het domein wijzigen in diegene van het nieuwe hosting pakket. https://www.versio.nl/artikelen/40-hoe-koppel-ik-een-domeinnaam-aan-een-webhosting-of-reseller-hosting-account

  Vond u dit antwoord nuttig?