1. Georg Hilbert Member

  Verhuizing van Domein en Website

  Topic geplaatst op: 01-12-2011 om 10:26

  Hoi Ik vraag mij af of iemand ervaring heeft met de volledige verhuizing van een domein , website , mails database en intrallatron scripts. het volgende speelt zich af eerst mijn procedure:

  Ik maak van oude server een backup in Directadmin compleet met email, website, databses installatron installatie etc. dus gewoon een complete backup, deze downlaod ik naar locaal HD.

  Dan zet ik bij Versio de hizing van mijn domein met een hosting pakket ok met de zelfde versie Direct admin en installatron.

  als dit rond is krijg en ik de toegangs gegevens heb , zet ik met FTP de gemaakte backup in de map backups op het nieuwe hosting pakket by versio.

  dan log ik in op het nieuwe hosting pakket van versio ga naar de optie restore backup, waar ik inderdaad mijn geuploade backup kan vinden, maar nu dit al vaak probeerd. Krijg ik veel fout meldingen dat iets niet mogelijk is en ik geen eigenaar ben. hij installeerd wel half de installatron dingen die je niet meer kunt deleten hij zet ook de website op de plek , maar mails etc niet en het werkt niet . Volgens de Support afdeling doe ik alles goed en zou het moeten werken , mar dat doet het niet. Ik heb meerdere duizende verhuizingen gedaan nog nooit dit tegen gekomen. als ik alles goed zou doen zou ik geen probleem moeten hebben.

  Is er iemand die het zelfde is gebeurd en het heeft opgelost graag verneem ik dat dan met oplossing. Op dit moment ben ik nog van plan als dit is opgelost om ongeveer 100 van mijn klanten over te zetten. Version geeft hiervoor geen support derhalve misschien deze forum.

 2. Reshad Versio medewerker
  Reactie geplaatst op: 01-12-2011 om 16:26

  Wat zijn de exacte foutmeldingen die je krijgt?

  Vond u dit antwoord nuttig?

 3. Georg Hilbert Member
  Reactie geplaatst op: 03-12-2011 om 17:47

  Is opgelost door mij zelf, in de backup voor upload and restore moeten de gegevens vna de config worden aangepast naar de nieuwe server deze gegeven wijzigen en dan lukt bijna alles wel. enige problem blijft dat indien er een installatie voor de tijd was ook met installatron , op jullie server installatron deze niet over neemt en toekomstige backups moeten alltijd handmatig gebeuren wat erg lastig is, dit heeft te maken met de instelling van jullie Plugin van installatron. Dus verhuizen met een bij voorbeeld een joomla installatie van de oude website , niet naar Versio gaan dat zal toekomstig veel werk worden.

  Vond u dit antwoord nuttig?

 4. Georg Hilbert Member
  Reactie geplaatst op: 04-12-2011 om 22:13

  Beste Reshad, Ik was te snel , het is niet opgelost heb weer problemen ik snap het niet, ik heb al duizenden websites zo verhuist normaal zou het moeten werken het gaat om verschillende servers me het zelfde problem , heb er nu 4 restores van verschillende websites gedaan meerdere keren en steeds weer. Installatron herkend niet de eerdere installaties van scripts omdat de database niet kan worden aangemaakt. en nu worden de problem nog grooter omdat er steeds meer fout meldingen komen , in direct admin lijkt het nogal goed te gaan op een reseller account maar uiteindelijk is ook daar de installatie miss gegaan.

  direct admin geeft normaal een 8tal fouten unable to execute command. na de poging om te restoren.

  Vond u dit antwoord nuttig?

 5. Tyas Member
  Reactie geplaatst op: 05-12-2011 om 13:50

  Als je config file is aangepast en alles klopt, dan moet je mss eens je CHMOD rights nakijken? die kunnen mss verkeerd staan.

  Indien dat toch niet het geval zou zijn, dan raad ik je aan mss de HTACESS mss eens na te kijken? alhoewel dat e niets mee te maken zou kunnen hebben, maar de rest kan ik je niet helpen. het klinkt idd ook wel zeer vreemd in uw geval.

  Indien er verdere problemen en of vragen zijn, zal ik altijd paraat staan om iedereen verder te helpen.

  ps: Laat ons iets weten als alles is opgelost en correct werkt aub!


  Mvg
  Jordi Hermans

  Vond u dit antwoord nuttig?

 6. Fabien Versio medewerker
  Reactie geplaatst op: 05-12-2011 om 19:11

  @Georg Dat de database niet herkend wordt kan mss te maken hebben met het feit dat elk hosting account een eigen username heeft en dat die username dan nog eens gebruikt wordt als prefix van je databases. Installatron probeert dan de oude database terug aan te maken maar dit gaat niet omdat je met een andere prefix zit. Just a guess...

  Vond u dit antwoord nuttig?

 7. Georg Hilbert Member
  Reactie geplaatst op: 08-12-2011 om 21:27

  Hi Jordi en Groove, Jullie hebben gelijk met deze stellingen namen en dat is ook opgelost, het is niet mogelijk om een backup te retoren bij en webhosting account omdat de user automatisch wordt aangemaakt door het pakket en dit niet de alefde is als in je installaties. OK, dan maar met de hand alles over zetten zou je zeggen en dat klopt maar installatron zal de installatie niet over nemen en alle upgrades moeten ook dan met de hand gemaakt worden ( Veel Tijd gaat erin zitten ) maar de website werkt dan wel , nu een iets wat raar is ook al zet je alles met de hand over , heb ik voor een klant gedaan die een joomla website had draaien, ok website werkt geen probleem nu kreeg ik van de klant te horen dat de website wel werkt maar behalve content niets meer werkt in joomla administrator, ik heb dit direct na gekeken en hij heeft gelijk , je kunt geen uploads meer doen geen mod of com installeren helemaal niet in het backend, Heb dit verhaal neergelegt bij joomla en zelfs daar is niet te vinden dit is volledig onbekend. alle rechten staan goed alles is perfect maar niets werkt. Omdat dit een apart verhaal is denk ik zelfs dat hier geen antwoord voor is anders had ik hem al gehad. Webhosting ok maar niet met bestaande installatron installaties van een andere host. Ik ben net bezig dit alles te proberen met een reseller account maar daar gaat het iets beter maar ok hier zijn problemen mee die ik nog probeer op te lossen. Maar nogmaals bedankt voor jullie reacties goed werk.

  Vond u dit antwoord nuttig?