1. Leon Alexander Member

  SSL vernieuwen

  Topic geplaatst op: 25-01-2018 om 13:10

  Vraagje, ik heb een SSL certificaat die binnenkort verloopt. Voor het verlengen van de ssl beveiliging heb ik een nieuw ssl certificaat gekocht. Hoe installeer ik deze? Moet ik vanuit de direct admin eerst het huidige ssl certificaat "disablen" en vervolgens het nieuwe certificaat installeren?( conform https://www.versio.nl/artikelen/95-hoe-moet-ik-een-ssl-certificaat-installeren).

  Alvast bedankt voor jullie aanwijzingen.

  Met vriendelijke groet,
  Leon

 2. Gavon Versio medewerker
  Reactie geplaatst op: 25-01-2018 om 13:21

  Goedemiddag Leon,

  U dient bij het verlengen van een SSL certificaat een nieuwe CSR aan te maken, de volgende handleiding helpt u hierbij: https://www.versio.nl/artikelen/95-hoe-moet-ik-een-ssl-certificaat-installeren

  Vond u dit antwoord nuttig?

 3. Leon Alexander Member
  Reactie geplaatst op: 25-01-2018 om 15:13

  Thnx, ik ben nu bij stap 3 het pasten. Kan het kloppen dat ik nu eerst de rsa private key zie en daarna mijn oude certificaat gegevens? Hoe moet ik nu verder? Moet ik nog gegevens weghalen, of paste ik alles onder het totaal wat er nu al staat?

  Vond u dit antwoord nuttig?

 4. Gavon Versio medewerker
  Reactie geplaatst op: 25-01-2018 om 15:50

  Goedemiddag Leon,

  Het forum is niet bedoelt voor support, indien u een ticket aanmaakt dan kan er hier naar gekeken worden, indien mogelijk dan word de installatie ook uitgevoerd.

  Vond u dit antwoord nuttig?

 5. Leon Alexander Member
  Reactie geplaatst op: 25-01-2018 om 15:58

  Hmm, ok. Stukje informatie op jullie forum t.a.v. het vernieuwen van SSL certificaten leek mij voor jullie dienstverlening een verbetering. Ik maak een ticket aan.

  Vond u dit antwoord nuttig?

 6. C Member
  Reactie geplaatst op: 10-03-2018 om 22:10

  Ik wil dit eigenlijk ook wel graag weten. Ik moet binnenkort verlengen, maar moet je hem dan opnieuw installeren? Ik weet dat dit namelijk ontzettend gedoe was de vorige keer en bij maar enigszins onjuist installeren, werkt je website op bepaalde apparaten niet (terwijl het lijkt alsof het certificaat correct geinstalleerd is).

  Als ik hem nu namelijk op automatisch verlengen zet, hoe zit het dan met mijn huidige certificaat? Wat is het moment dat ik hem kan wijzigen op mijn server en de nieuwe kan installeren? Als je inderdaad een nieuw certificaat moet installeren. Moet dit exact op het moment dat de oude is verlopen? Want dan krijg je dus een moment dat je website onbereikbaar is omdat je SSL is verlopen of de nieuwe nog niet is geinstalleerd. Moet je weer eerst een aanvraag doorlopen of wordt het vernieuwen automatisch goedgekeurd? En hoe lang duurt de aanvraag dan?

  Waarom niet een duidelijk onderdeel "Hoe te vernieuwen?" aanmaken op de website? Want dit onderdeel: https://www.versio.nl/artikelen/28-hoe-werken-verlengingen-van-abonnementen geeft niet antwoord op alle vragen.

  Vond u dit antwoord nuttig?

 7. Fabien Versio medewerker
  Reactie geplaatst op: 11-03-2018 om 09:45

  @C Een SSL certificaat verlengen staat gelijk met een nieuw SSL certificaat aanvragen en installeren. U zal bij automatische verlenging een mail ontvangen waarin vermeld staat dat een nieuw certificaat is aangemaakt in uw klantenpaneel. U maakt dan een nieuwe CSR code om deze in te geven in uw klantenpaneel in dit nieuwe certificaat. Na uitgifte van het nieuwe SSL certificaat kunt u deze dan installeren. U kunt steeds om hulp vragen via support@versio.nl hiervoor. U doet dit dan best een 2 à 7-tal dagen voor het oude certificaat verloopt. Voor een gewone domeinvalidatie duurt de uitgifte niet zo lang. Voor uitgebreide SSL certificaten kan dit 5 à 7 dagen duren. We zullen nagaan of het artikel aangepast moet worden.

  Vond u dit antwoord nuttig?

 8. Sandra Member
  Reactie geplaatst op: 21-03-2018 om 16:46

  Ontvang deze mail van Versio..wacht al uren ipv minuten??????
  U ontvangt binnen enkele minuten een e-mail op het opgegeven approver e-mailadres. In deze e-mail staat een bevestigingslink, zodra u deze heeft geklikt wordt het SSL certificaat binnen enkele minuten aan u uitgegeven.

  Vond u dit antwoord nuttig?

 9. Tom Versio medewerker
  Reactie geplaatst op: 21-03-2018 om 16:55

  Kunt u hier een ticket voor aanmaken, het forum is hier niet voor bedoeld. U kunt een ticket aanmaken via https://www.versio.nl/artikelen/377-hoe-kan-ik-contact-opnemen-met-de-helpdesk

  1. Ga naar https://www.versio.nl/helpdesk en toets uw vraag in. Bijvoorbeeld 'Een ticket aanmaken' en klik op zoeken.
  2. U zult dan een paar mogelijkheden zien, onder het kopje 'Helpdesk contacteren' vind u 4 knoppen.
  3. Klik op '+ Helpdesk ticket', maak een keuze bijvoorbeeld 'Webhosting of reseller hosting' en volg de stappen op het scherm.

  Vond u dit antwoord nuttig?