1. Bas Member

  Koppelen hosting en domeinnaam

  Topic geplaatst op: 30-11-2017 om 15:10

  Beste,

  Ik heb een hostingaccount bij jullie waarop in mijn Wordpress heb ingestalleerd: http://www.baskrax230.230.axc.nl/.

  Ik heb ook de domeinnaam www.legalo.nl bij jullie gekocht, maar krijg het niet voor elkaar deze als domeinnaam te gebruiken bij het hostingaccount. Ik heb bij domeinbeheer al de optie 'koppelen aan hosting' gebruikt, maar dat werkt denk ik niet goed.

  Kunt u mij helpen de koppeling te realiseren?

  Hartelijk dank en vriendelijke groet,

  Bas

 2. Gavon Versio medewerker
  Reactie geplaatst op: 30-11-2017 om 15:39

  De domeinnaam is gekoppeld aan uw hostingpakket, echter heeft u in de map public_html geen wordpress installatie staan en de index.html heeft u verwijderd, hierdoor ziet u de ''Forbidden'' melding als u naar uw website surft.

  De volgende handleiding helpt u bij het installeren van Wordpress: https://www.versio.nl/artikelen/356-hoe-installeer-ik-een-applicatie-via-softaculous-zoals-wordpress-joomla-magento

  Vond u dit antwoord nuttig?

 3. Bas Member
  Reactie geplaatst op: 30-11-2017 om 15:43

  Beste Gavon,

  Dank voor je reactie. Wordpress heb ik reeds geinstalleerd en staat op http://www.baskrax230.230.axc.nl/, maar die naam wil ik niet in beeld hebben. Ik wil dat het domein legalo.nl de zichtbare domeinnaam is bij mijn wordpressinstallatie op http://www.baskrax230.230.axc.nl/

  Kun je mij daarmee helpen?

  Dank en groet,
  Bas

  Vond u dit antwoord nuttig?

 4. Gavon Versio medewerker
  Reactie geplaatst op: 30-11-2017 om 15:50

  Hier kunnen wij u niet bij helpen, hiervoor dient u ook de paden te wijzigen. Aangezien Wordpress installeert op basis van de domeinnaam.

  Ik kan u wel een korte handleiding geven hoe u dit doet, hiervoor dient u wel de domeinnaam legalo.nl uit Directadmin te verwijderen.


  Allereerst gaan we inloggen op het admin panel van Wordpress. Deze kan je bereiken door /wp-admin achter je domeinnaam te plakken (bijv. jouwdomein.nl/wp-admin) Log in met je eigen gegevens en ga vervolgens naar de media instellingen. Instellingen -> Media Vervang bij "Uploads opslaan in de map" het huidige (oude) domein naar je nieuwe domein. En klik op "Wijzigingen opslaan"

  Ga nu naar de algemene instellingen. Instellingen -> algemeen
  Verander ook hier het bestaande domein naar je nieuwe domein. Let er wel op dat op het moment dat je nu de wijzigingen opslaat de links in het admin panel en op je website naar de nieuwe (nog niet correct werkende) website zullen verwijzen. Klik ook nu weer op "Wijzigingen opslaan".

  Je hebt nu de instellingen in Wordpress zo aangepast dat deze perfect met je nieuwe domein zal werken. Wat je nu nog moet doen is het domein in DirectAdmin aanpassen zodat de website bestanden ook correct door het nieuwe domein geladen kunnen worden. DirectAdmin "domain setup" -> "change a domain name".

  Vond u dit antwoord nuttig?

 5. Fabienne Member
  Reactie geplaatst op: 08-12-2017 om 15:48

  Beste,
  ik heb hezelfde probleem maar als ik www.thaumo.com/wp-admin ingeef krijg ik volgende melding :

  The requested URL /wp-admin was not found on this server. Ik heb voor thaumo.com een A-record aangemaakt en de nameservers staan ook goed. Wat doe ik verkeerd ?

  alvast bedankt voor enige feedback/hulp.
  Fabienne

  Vond u dit antwoord nuttig?

 6. Justin Versio medewerker
  Reactie geplaatst op: 08-12-2017 om 15:51

  Hallo Fabienne,

  U kunt dit even aankaarten via een mail naar support@versio.nl, dan kijken wij het na. Uw probleem is namelijk anders.

  Bij voorbaat dank.

  Vond u dit antwoord nuttig?