1. Kevin Member

  Alleen hoofddomein https

  Topic geplaatst op: 10-07-2017 om 18:57

  Ik heb een SSL certificaat geïnstalleerd op mijn domein. Ik zou graag willen dat alleen mijn hoofddomein (Wordpress) een https verbinding heeft en al mijn subdomeinen gewoon over het http protocol lopen.

  Ik heb namelijk nu bij mijn subdomein steeds de waarschuwing dat mijn website niet veilig is. Ik hoef namelijk voor mijn subdomeinen geen https verbinding te hebben.

  De stappen op https://www.versio.nl/artikelen/110-hoe-kan-ik-een-ssl--https-verbinding-forceren-met-het-htaccess-bestand heb ik ook al geprobeerd, maar tevergeefs.

  Kortom ik wil alleen https forceren op mijn hoofddomein en niet al op mijn subdomeinen. Hoe doe ik dat?

 2. Gerald Versio medewerker
  Reactie geplaatst op: 10-07-2017 om 23:38

  Dat komt omdat u de subdomeinen onder "Subdomains" in Directadmin heeft aangemaakt en het domein letterlijk valt onder een submap van het hoofddomein.

  /domains/domein.nl/public_html/subdomein

  Als u het subdomein als normaal domein toevoegd onder "Domain administration" of "Domain setup" inplaats van via "Subdomains" dan wordt het een volwaardig domein.

  /domains/subdomein.domein.nl/public_html

  Subdomeinen zullen dan niet meer automatisch naar https gaan.

  Een andere oplossing is om dit via htaccess goed te zetten, daarvoor heeft u echter wel programmeerkennis nodig. We hebben daarvoor helaas geen voorbeelden of scripts.

  Vond u dit antwoord nuttig?