1. Hugo Member

  Open_basedir restriction error in phpbb

  Topic geplaatst op: 31-03-2017 om 15:21

  Vorige week heb ik een bestaand phpbb forum geupgrade van versie 3.0.14 naar 3.2 via Softaculous. Alles leek succesvol te zijn gegaan, maar als iemand nu kiest voor "wachtwoord vergeten" , verschijnt na het invullen van gebruikersnaam en emailadres de volgende foutmelding:

  [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/phpbb/filesystem/filesystem.php on line 838: is_link(): open_basedir restriction in effect. File(/home) is not within the allowed path(s): (/home/manuasu67/domains/manualmaster.com/:/home/manuasu67/domains/include/:/tmp:/var/tmp:/usr/local/lib/php/:/usr/local/php55/lib/php/:/usr/local/php70/lib/php/)
  [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/phpbb/filesystem/filesystem.php on line 875: is_dir(): open_basedir restriction in effect. File(/home/) is not within the allowed path(s): (/home/manuasu67/domains/manualmaster.com/:/home/manuasu67/domains/include/:/tmp:/var/tmp:/usr/local/lib/php/:/usr/local/php55/lib/php/:/usr/local/php70/lib/php/)
  [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/phpbb/filesystem/filesystem.php on line 880: is_file(): open_basedir restriction in effect. File(/home) is not within the allowed path(s): (/home/manuasu67/domains/manualmaster.com/:/home/manuasu67/domains/include/:/tmp:/var/tmp:/usr/local/lib/php/:/usr/local/php55/lib/php/:/usr/local/php70/lib/php/)

  Heb al gegoogled, maar een duidelijke oplossing nog niet kunnen vinden, en vaak wordt er naar server instellingen verwezen. Is dit een bekend iets?

 2. Fabien Versio medewerker
  Reactie geplaatst op: 01-04-2017 om 09:49

  Hallo, u zal het pad even moeten nakijken in het script, dit moet steeds beginnen met /home/manuasu67/domains/manualmaster.com/public_html/ en zo tot aan het bestand/map waar het forum in staat.

  Vond u dit antwoord nuttig?

 3. Hugo Member
  Reactie geplaatst op: 03-04-2017 om 11:45

  Beste Fabien,

  Kun je ook aangeven in welk script wellicht?
  Het is gewoon de standaard phpbb installatie zonder verdere aanpassingen, en met de 3.0.14 versie werkte dit wel.
  Alvast bedankt.

  Mvg,
  Hugo

  Vond u dit antwoord nuttig?

 4. Alex Versio medewerker
  Reactie geplaatst op: 03-04-2017 om 12:02

  Hoi Hugo,

  Dat zal in de config van phpbb ingesteld moeten worden. Waar dat bestand precies staat of hoe het bestand heet weet ik alleen niet. De melding geeft aan dat het path naar de juiste bestanden niet gevonden kan worden.

  Vond u dit antwoord nuttig?