1. Manuel Member

  Rdp draaien in cloudbox

  Topic geplaatst op: 14-03-2017 om 11:21

  ik wil voor een vereniging wat windows software gaan draaien. via een cloudbox is het voor alle bestuursleden toegankelijk ipv dat ieder het op zijn eigen hdd heeft staan.
  het gaat voornamelijk om office en een boekhoud programma. kan dit in een cloudbox omgeving van versio? zo ja welke werkt dan het beste. kan ik bv ook een eigen besturingssysteem zoals windows 10 installeren of zit ik vast aan de voorgeinstaleerde systemen?

 2. Joeri Member
  Reactie geplaatst op: 14-03-2017 om 13:13

  Ja dit is mogelijk, alleen enige kennis voor het configureren hiervan en SSH is wel een vereiste. De server dient van A tot Z zelf geconfigureerd te worden. Op deze pagina kun je een lijst vinden van alle cloudbox templates die Versio ter beschikking stelt in de cloudbox omgeving: https://www.versio.nl/cloudboxtemplates

  Vond u dit antwoord nuttig?

 3. Michiel Member
  Reactie geplaatst op: 14-03-2017 om 14:06

  Beste

  Wij bieden op dit ogenblik Windows Server 2008 en 2012 op het huidige Cloudbox platform. U kan geen eigen images hierop installeren. In uw geval wil ik versie 2012 aanraden.

  Ik wil hierbij wel vermelden dat we later dit jaar met een nieuwe Cloudbox platform komen hetgeen meerdere mogelijkheden als ook upgrades zal voorzien. U mag hierover binnen enkele maanden ook berichtgeving verwachten.

  Vond u dit antwoord nuttig?

 4. Maryan Member
  Reactie geplaatst op: 08-05-2017 om 11:48

  Wij zitten als stichting met hetzelfde probleem.
  1 cloudbox voor alle bestuursleden. makkelijk dus. Nee dus.
  Een ingewikkelde procedure via een bepaald software kunnen we een owncloud beheren.
  We snappen er niets meer van.

  Vond u dit antwoord nuttig?

 5. Gerald Versio medewerker
  Reactie geplaatst op: 10-05-2017 om 20:34

  Versio biedt standaard templates met een linux of windows distributie. Indien u daar iets op wenst te installeren dan dient u dat inderdaad zelf te installeren en te beheren.

  Versio heeft enkel supportplannen voor webserver installatie (CentOS + Directadmin) gezien wij daarin medewerkers hebben die daarin zijn gespecialiseerd. Helaas bieden we op andere systemen geen supportplannen en dient u deze zelf of door een andere systeembeheerder te installeren en te onderhouden. U krijgt bij ons uiteraard toegang tot het VPS beheer paneel en na het installeren van je template kun je via de console inloggen op de command prompt. Een techneut of systeembeheerder die met linux bekend is kan vanuit daar verder werken de gewenste software te installeren.

  Indien het voor u te ingewikkeld is dan bieden we een 14-dagen niet goed geld terug garantie op nieuwe producten.

  Vond u dit antwoord nuttig?