1. Frans Member

  Page insights van google

  Topic geplaatst op: 30-06-2016 om 10:30

  Sinds enkele weken is mijn 'rating' bij google insights gedaald voor mijn webpagina www.sud66.com
  Deze stond zowel voor mobiel als desktop op 100%

  Nu nog zijn alle "voorwaarden" vervuld om een correcte website op te zetten maar de snelheid / reactie van de server ligt volgens hen veel te hoog

  Kan ik hieraan zelf nog iets verhelpen ?
  Ik scoor nochtans goed op de meeste items , zie ook
  https://developers.google.com/speed/pagespeed/insights/?url=http%3A%2F%2Fwww.sud66.com%2F&tab=mobile
  of met
  https://gtmetrix.com/reports/www.sud66.com/Oy3BWO4z

 2. Alex Versio medewerker
  Reactie geplaatst op: 30-06-2016 om 12:01

  Je zou kunnen kijken of je dit kan optimaliseren met een caching plugin bijv. Verder zorgen dat css en js zijn geoptimaliseerd binnen de website.

  Vond u dit antwoord nuttig?

 3. Frans Member
  Reactie geplaatst op: 30-06-2016 om 12:50

  Hallo

  Ik heb verschillende plugings gebruikt om te optimaliseren. Zo kwam ik uiteindelijk aan die 100% zowel voor mobiel als voor desktop.
  Je kan dat ook zien dat ik die optimalisaties gedaan heb, want ze geven geen enkele andere opmerking weer behalve de reactiesnelheid van de server.
  Ik gebruik wel statcounter, uit ervaring weet ik dat deze vertragend kan werken, maar die gebruik ik al meer dan 5 jaar...
  Groeten
  Frans

  Vond u dit antwoord nuttig?

 4. Tom Versio medewerker
  Reactie geplaatst op: 30-06-2016 om 23:02

  Om de melding over de server reactie voor uw website te kunnen verhelpen zou u een eigen cloudbox/VPS kunnen overwegen, hierop kunt u alles instellen zoals u dit graag wilt voor uw website. Helaas voeren wij geen wijzigingen door op de shared servers.

  U kunt ook zonder ervaring een VPS overwegen, u dient dan een supportplan aan te schaffen en dan mag u gratis gebruik maken van Directadmin zolang de supportplan word afgenomen. Ook zetten wij de VPS binnen 24 uur voor u op met Directadmin en kunt u gelijk aan de slag. Mocht u een VPS overwegen dan raad ik u aan om 2 boxen af te nemen, mocht u meer nodig hebben dan kunt u dit altijd nog upgraden.

  Vond u dit antwoord nuttig?

 5. Kevin Member
  Reactie geplaatst op: 06-07-2016 om 13:47

  Het is bijna onmogelijk om 100% te halen, zelfs op mijn eigen websites met een SSD server haal ik geen 100%, terwijl die wel op NGINX met http/2 draait (sneller is bijna niet mogelijk).

  De snelheid/reactie op shared hosting is altijd lager en daar ga je niets aan kunnen doen - dat kan enkel Versio, en ik betwijfel of ze heel hun DirectAdmin setup gaan aanpassen om gebruik te maken van Nginx (gaan ze zeker en vast niet doen (ik zie ook het nut voor hun niet in).

  Het probleem hier is dat de server er langer over doet dan 200ms om te reageren - er is dus nog niets verzonden voor de 200ms voorbij zijn. Aangezien er niets verzonden is, kan jijzelf er niets aan doen.

  Vond u dit antwoord nuttig?

 6. Frans Member
  Reactie geplaatst op: 06-07-2016 om 14:07

  Hallo NightQuest,

  bedankt voor de reactie.
  Ik heb wel degelijk 100% gehaald voor zowel mobiel als desktop.

  Maar ondertussen daalt dat cijfer steeds verder. Voor https://www.sud66.com valt dit nog mee ( nu 86 en 90) voor http://www.sud66.com is dat al wat lager...

  Ik zie ook dat ik, indien ik geen aanpassingen doe (wel optimaliseer van databases ed..) toch nog lager ga. Dat duidt dus inderdaad erop dat we er zelf niets kunnen aan doen, zal aan de servers liggen.
  Ik heb ook cloudflare geprobeerd, maar dat geeft soms rare resultaten met de website zelf, sommige zaken worden dan niet altijd correct weergegeven. Vandaar dat ik het ook weer heb afgevoerd.

  Allicht moet je altijd uitkijken naar alternatieven. Wat vandaag heel goed is qua hosting, kan morgen weer achterhaald zijn of zijn er andere betere alternatieven op de markt beschikbaar.

  Nogmaals dank voor je reactie

  groetjes

  Vond u dit antwoord nuttig?