1. Gert Member

  Lokale kopie maken van secure site

  Topic geplaatst op: 22-12-2015 om 16:34

  Ik heb een Joomla website met een veiligheidscertificaat (https://). Nu wil ik daarvan een lokale kopie maken op mijn eigen machine, met behulp van een backup, gemaakt met Akeeba. Uitpakken gaat prima, maar zodra ik de site wil bezoeken krijg ik de melding dat het een niet-beveiligde verbinding is, en krijg ik geen toegang (gaat direct naar localhost/xampp).

  wat moet ik doen om de site lokaal draaiend te krojgen?

  Bij voorbaat dank voor de hulp!

  Gert

 2. Justin Versio medewerker
  Reactie geplaatst op: 22-12-2015 om 16:37

  Hallo,

  Om welk domein gaat het precies? En op welke manier probeert u de website te bezoeken?

  Ik hoor het graag.

  Justin - Helpdesk

  Vond u dit antwoord nuttig?

 3. Gert Member
  Reactie geplaatst op: 22-12-2015 om 17:15

  Dag Justin, het gaat om https://www.gezondheidscentrumwoerden.nl Daarvan heb ik met Akeeba een backup gemaakt, en die wil ik op een lokale machine installeren. Dat gaat helemaal zonder foutmeldingen, alleen krijg ik wanneer ik die site (lokaal dus) wil bezoeken (http://localhostgezondheidscentrumwoerden.nl) dus de melding dat het een onveilige verbinding is.

  Vond u dit antwoord nuttig?

 4. Tom Versio medewerker
  Reactie geplaatst op: 22-12-2015 om 20:10

  Waarschijnlijk heeft u in de htaccess nog een verwijzing naar de https verbinding staan. Ook is er een kans dat u joomla heeft ingesteld op de https verbinding. Wellicht dat het helpt als u de https instellingen eerst uitzet op uw website en hier dan een back-up van maakt en op de lokale versie online probeert te zetten.

  Vond u dit antwoord nuttig?