1. Janou Member

  Website mobielvriendelijk maken

  Topic geplaatst op: 21-07-2015 om 22:55

  Bij het aanpassen van mijn website krijg ik de volgende twee meldingen. Wat moet ik doen? Er lijkt iets niet te kloppen.

  Ik gebruik https://www.google.com/webmasters/tools/mobile-friendly/ om mijn site testen en bij 'insights' krijg dan het volgende te zien.


  1.Leesbare lettergrootten gebruiken

  De volgende tekst op uw pagina wordt weergegeven op een manier die moeilijk leesbaar is voor sommige van uw bezoekers. Gebruik leesbare lettergrootten om een betere gebruikerservaring te leveren.
  De volgende tekstfragmenten hebben een kleine lettergrootte. Vergroot de lettergrootte om de fragmenten beter leesbaar te maken.

  Apache is functioning normally wordt slechts 5 pixels hoog (16 CSS-pixels) weergegeven screenshot bekijken.

  De viewport configureren
  Er is geen viewport opgegeven voor uw pagina. Dit betekent dat mobiele apparaten uw pagina weergeven zoals deze zou worden weergegeven in een desktopbrowser, waarbij de pagina wordt verkleind zodat deze op het scherm van een mobiel apparaat past. Als u een viewport configureert, kan uw pagina correct worden weergegeven op alle apparaten.
  Configureer een viewport voor deze pagina.

  Het is het gekke...de viewport is wel degelijk ingesteld in de header. En die tekst in het screenshot is nergens op mijn site te vinden, gekker nog. Mijn site is prima leesbaar op een mobiel: Apache is functioning normally wordt slechts 5 pixels hoog (16 CSS-pixels) weergegeven screenshot bekijken' daar klopt iets niet mee. Weet iemand wat dit betekent?

  Alvast bedankt.

 2. Ed Member
  Reactie geplaatst op: 22-07-2015 om 19:27

  Heb je hier wat aan? Het verklaart beide meldingen. Maar geen idee wat Google bezielt om met een IP adres ipv een URL te werken. Het concept "virtual server" zouden ze daar toch moeten kennen.

  https://www.hostinginnederland.nl/help/vragen/wat-betekent-apache-functioning-normally-177

  HTH,
  Ed

  Vond u dit antwoord nuttig?

 3. Jordi Member
  Reactie geplaatst op: 03-08-2015 om 09:20

  Ziet er naar uit dat je de default pagina naar google stuurt en hier staat geen viewport ingesteld. Klopt je url wel? shared hosting maakt idd gebruik van virtueel hosting. Hierdoor wordt het adres eg joudomein.nl mee gegeven in de http request. Maar heb al diverse sites van shared hosting door de google tools gehaald zonder problemen.

  Kan je de link van je pagina eens plaatsen? dan kan ik eens voor je kijken.

  Vond u dit antwoord nuttig?