1. Terry Member

  MegaUpload-servers

  Topic geplaatst op: 25-01-2012 om 08:17

  De Nederlandse isp Leaseweb heeft 690 servers offline gehaald waar MegaUpload op werd gehost. Het betreft 630 gehuurde servers en 60 door MegaUpload zelf aangekocht.

  Dit blijkt uit de aanklacht van het Amerikaanse ministerie van Justitie tegen MegaUpload voor copyrightschending. Hiervoor betaalde de downloadsite een bedrag van negen miljoen dollar tussen maart 2007 en juli 2010. Ook had MegaUpload bij andere partijen duizenden servers in gebruik.

  Leaseweb zegt dat het aantal die door de FBI gepubliceerd waren 'bij benadering' kloppen. Alex de Joode: "We hebben de zestig servers die eigendom waren van MegaUpload uitgezet op last van de Nederlandse politie". Het is onduidelijk wat er met de servers gebeurd, "Dat is aan de FBI". Wel heeft Leaseweb de traffic pagina bevroren, de reden daartoe is onduidelijk maar dat zal ongetwijfeld te maken hebben met de MegaUpload servers.

 2. Terry Member
  Reactie geplaatst op: 25-01-2012 om 08:19

  Anonymous' reactie op MegaUpload

  Anonymous heeft vele websites offline gehaald en zet de complete discografie van Sony Music online. De servers van het Amerikaanse CBS, te vergelijken met het Nederlandse RTL, zijn gisteravond enkele uren offline gehaald. Hun website werd compleet van de server verwijderd en toonde de tekst: "Als Megaupload offline is, jullie ook".

  Universal Music moest er ook aan geloven, evenals het moeder bedrijf Vivendi. Na deze acties heeft Anonymous de complete discografie van Sony Music gepubliceerd. Gesorteerd op jaartal zijn de titels tevens links naar torrent bestanden en kunnen hierdoor gratis gedownload worden. Dit hebben zij gedaan omdat ook Sony Music de SOPA ondersteunt.

  Bron: http://www.phphulp.nl/

  Vond u dit antwoord nuttig?

 3. Terry Member
  Reactie geplaatst op: 25-01-2012 om 08:26

  Gepubliceerd: Dinsdag 24 januari 2012
  Auteur: Martin Bruining

  Hacktivistengroep Anonymous komt met een alternatief voor het offline gehaalde Megaupload. De nieuwe uploaddienst moet nog deze week operationeel zijn en maakt gebruik van servers in Rusland.

  De uploaddienst van Anonymous gaat AnonyUpload heten en zal volledig gratis zijn. Op de website is nu nog te lezen dat de voorbereidingen in volle gang zijn. De dienst moet binnen drie dagen van start gaan. Anonymous vraagt bezoekers te doneren en zo bij te dragen aan de huur van de servers en kwaliteit van de dienst.

  Het initiatief van Anonymous sluit aan in een lange rij van Megaupload-alternatieven, zoals Rapidshare, het Nederlandse WeTransfer en YouSendIt.

  Megaupload werd afgelopen donderdagavond offline gehaald, na een actie van de FBI. Megaupload was zeker niet de enige website voor bestandsuitwisseling, maar wel één van de grootste.
  Russische servers

  De FBI haalde de site offline, omdat de bestandsuitwisseldienst vooral gebruikt zou worden voor piraterij. Om FBI-invallen zoals bij Megaupload te voorkomen heeft AnonyUpload gekozen voor Rusland. De initiatiefnemers roepen sympathisanten op serverruimte voor de dienst te kopen.

  Op de site is ook een boodschap aan Megaupload-baas Kim Dotcom te lezen: "Dank aan meneer Dotcom voor de dienst in de afgelopen jaren. We hopen dat je snel wordt vrijgelaten."

  Leden van de hackersgroep voerden eind vorige week al een massale DDos-aanval uit als antwoord op het offline halen van Megaupload. Onder andere de site van het Witte Huis, de FBI en het Amerikaanse ministerie van Justitie gingen offline door #OpMegaUpload, zoals de actie werd genoemd. Volgens een schatting van Akamai, een bedrijf dat netwerkcapaciteit biedt voor contentaanbieders, lag het gemiddelde internetverkeer ten tijde van de aanval 14 procent hoger dan normaal.

  Vond u dit antwoord nuttig?