1. Jeroen Member

  Wordpress site verhuizen

  Topic geplaatst op: 28-02-2014 om 12:24

  Ik heb een wordpress site lopen bij een concullega van Versio, en deze wil ik verhuizen. Het overhevelen van de domeinnaam gaat nog wel makkelijk, maar ik wil natuurlijk ook de installatie van de site zelf meebrengen.

  Nu kan ik allicht proberen de Database te kopiëren en dan via de Installatron een WP installatie te maken, en dan in preferences.php een link naar de eigen DB maken, maar dan werken de autoupdates en backups niet (denk ik).

  Hoe kan ik dit wél voor elkaar krijgen?

  En kan ik dit oefenen, alvorens de live site offline te trekken (en maar te hopen dat het goed komt)?

   

 2. Chris Member
  Reactie geplaatst op: 28-02-2014 om 13:29

  U kunt op ons hosting pakket een schone wordpress installatie zetten. Hierna zet u van uw oude hosting provider de map wp-content naar ons over, dit doet u via ftp. Zie ook http://www.versio.nl/36-hoe_upload_ik_mijn_website_of_andere_bestanden_via_ftp.html hierover.

  Het enigste wat nu nog moet gebeuren is de database overzetten. Hiervoor kunt u deze handleiding volgen http://www.versio.nl/33-hoe_moet_ik_een_mysql_database_verhuizen.html .

  Als u een schone wordpress installatie maakt en deze stappen hierboven volgt dan moet uw site zonder problemen overgaan. Zorg er wel voor dat beide wordpress installaties dezelfde versie zijn. U kunt dan ook nog via installatron uw site updaten.

  Vond u dit antwoord nuttig?