1. Angela Member

  Wordpress rechten probleem .htaccess

  Topic geplaatst op: 21-11-2013 om 23:08

  Ik ben nu al paar dagen bezig om mijn wordpress site  normaal te laten draaien maar loop tegen verschillende problemen aan de hele tijd. Verschillende keren op de chat gezeten met versio maar lukt nog steeds niet om de rechten juist te krijgen en kan dus niets uploaden naar mijn site. Word er beetje moe van, waarom is dit probleem hier aanwezig terwijl bij andere providers je vlekkeloos wordpress kan installeren en aan de slag kan? Je kan niet verwachten dat iedereen kennis heeft van servers en rechten enz. 

  Zie dat er heel veel mensen dezelfde problemen hebben. Gaat er toch misschien even een belletje rinkelen versio?

  Maar goed heb dus mijn .htaccess file aangepast en in public html map geplaatst maar kan nog niet uploaden, weet iemand hier op het forum waar ik nog naar moet kijken? Heb alle folders en files via Filezilla op 755 gezet en dit staat bovenaan in mijn .htaccess file:

  <FilesMatch "\\.php$”>

  AddHandler x-httpd-php53 .php

  </FilesMatch>

  Als iemand een oplossing heeft hoor ik het graag.

 2. Gerrit Member
  Reactie geplaatst op: 22-11-2013 om 10:29

   Beste Angela,  Lees deze eens door https://www.secure.versio.nl/1713-htaccess_wordpress_en_installatron.html  Ik had ook problemen met installeren van bv een winkel maar kreeg deze oplossing die moet je plaatsen bovenin je .htaccess
   <FilesMatch "\\.(inc|php|php3|php4|php5|php6|phtml|phps)$">  SetHandler x-httpd-php54  #SetHandler application/x-httpd-php  </FilesMatch>  Dit was mijn volgorde die werkte. Maak indien nodig is een database Upload het totale programma bv worldpress pass nu de .htaccess aand en start dan de installatie 

  copy tekst medewerker versio:

   U zal nadien even moeten inloggen in DirectAdmin -> file manager en nagaan of de rechten op uw mappen correct staat. Indien u Apache ziet staan in de kolom UID/GID achter een bepaalde map kan u op de "recursively" link klikken in de "Action" kolom. Dit zal de rechten resetten.  Mappen dienen nu rechten 755 te hebben en geen chmod 777 meer, dit kan u ook aanpassen via de file manager, u vinkt de mappen aan en onderaan kan u de rechten goed instellen gevolgd door "set permission".

  Dit werkte bij mij goed ivm een winkel.

  Maar om eerlijk te wezen ben ik niet zo'n fan van directadmin met de "Installatron Applications Installer"

  Het kost wat meer upload tijd maar het werk bij mij beter.

   

  SUC7

  Gerrit

  Vond u dit antwoord nuttig?

 3. Gerrit Member
  Reactie geplaatst op: 22-11-2013 om 10:34

  Poging2

  Beste Angela,   
  Lees deze eens door https://www.secure.versio.nl/1713-htaccess_wordpress_en_installatron.html   
  Ik had ook problemen met installeren van bv een winkel maar kreeg deze oplossing die moet je plaatsen bovenin je .htaccess

  <FilesMatch "\\.(inc|php|php3|php4|php5|php6|phtml|phps)$">
  SetHandler x-httpd-php54
  #SetHandler application/x-httpd-php
  </FilesMatch>

  Dit was mijn volgorde die werkte. 

  Maak indien nodig is een database  Upload het totale programma bv worldpress  pass nu de .htaccess aan en start dan de installatie  
   

  copy tekst medewerker versio:

  U zal nadien even moeten inloggen in DirectAdmin -> file manager en nagaan of de rechten op uw mappen correct staat. Indien u Apache ziet staan in de kolom UID/GID achter een bepaalde map kan u op de "recursively" link klikken in de "Action" kolom. Dit zal de rechten resetten.   
  Mappen dienen nu rechten 755 te hebben en geen chmod 777 meer, dit kan u ook aanpassen via de file manager, u vinkt de mappen aan en onderaan kan u de rechten goed instellen gevolgd door "set permission".

  Dit werkte bij mij goed ivm een winkel.

  Maar om eerlijk te wezen ben ik niet zo'n fan van directadmin met de "Installatron Applications Installer"

  Het kost wat meer upload tijd maar het werk bij mij beter.

   

  SUC7

  Gerrit

  Vond u dit antwoord nuttig?

 4. Caroline Member
  Reactie geplaatst op: 22-11-2013 om 11:48

  Ik heb al heel lang die problemen bij versio, zowel bij een wordpress site als bij een joomla. Versio doet er helemaal niets aan, ze steken het probleem een beetje op de klant. Vreemd dat het inderdaad bij andere hostings wel allemaal goed gaat, ook al gebruik je installatron. nu heb ik al dagen het probleem bij updates en ook opnieuw zou het probleem bij mij liggen en moet ik al de rechten op 755 en 644 zetten. terwijl de rechten allemaal ok staan. 

  Dan krijg ik via de chat van een andere persoon bij de support de melding dat ik al de mappen op 777 zou moeten plaatsen waarin ik schrijf, goed bezig zou ik zeggen. Ik zet mijn voordeur ook niet open heb ik toen maar geantwoord.

  spijtig, zoals u zegt heeft inderdaad niet iedereen kennis van servers en rechten.

  Hebt u al eens gekeken of al de usernamen op u eigen usernaam staat en niet op apache (via direct admin bij file manager)

  Vond u dit antwoord nuttig?

 5. Gerrit Member
  Reactie geplaatst op: 23-11-2013 om 00:03

  Sinds ik het allemaal zelf upload (e107forum, winkel, etc is alles op 755 en 644) gaat het beter maar ik wil er wel als kantekening bijzetten wat heeft het nut van installatron als het toch niet werkt. kun je het beter weghalen dan krijg je ook geen ergenis. Ik kom vanaf een andere host waar je alles zelf moest uploaden maar het werkte allemaal wel. Maar die was duur en had ook zijn beperkingen.

  Tja overal is wat bij misschien zit Versio nog in een leerproces

   

  Vond u dit antwoord nuttig?

 6. Angela Member
  Reactie geplaatst op: 23-11-2013 om 16:15

  Dank voor de reacties, inmiddels draait de website na een wijziging die Versio heeft doorgevoerd in ik denk mijn .htaccess bestand. Kan nu zonder problemen uploaden gelukkig. Ik heb de site geinstalleerd zonder de  "Installatron Applications Installer". Wel weer ellende gehad toen ik mijn perma links wou aanpassen naar meer SEO vriendelijke links; "Database error". Gelukkig een goedwerkende backup gemaakt daarvoor zodat ik alles werkend kon terugplaatsen. Blijft beetje tobben vrees ik met database permissies enzo. Jammer dat je geen telefonisch assist kunt krijgen hier, werkt vaak beter.

   

  Vond u dit antwoord nuttig?