1. Benjamin Member

  Cname / A record tumblr

  Topic geplaatst op: 15-11-2013 om 14:14

  Beste,

  ik zoek nu al weken naar een oplosing maar krijg het niet gevonden.

  Dit is de situatie: ik heb een blog op tumblr (mnstrofficial.tumblr.com). Ik wil dat als men mijn domeinnaam ingeeft die ik hier heb gekocht (www.mnstrdub.com) op de tumblr pagina terecht komt, maar dat er in de adresbalk wel nog www.mnstrdub.com staat (en niet mnstrofficial.tumblr.com zoals je bij redirection wel zou hebben). Na onderzoek bleek dat ik de Cname van mijn dns moest aanpassen (aangezien het niet werkt met een A record , denk ik ?). Tumblr zegt dat ik de Cname moet aanpassen naar domains.tumblr.com maar dit werkt niet. 

  hoe moet ik deze cname dan ingeven? (name? value? ttl?) en waar moet dit gebeuren? Bij directadmin of bij het versio klantenpaneel van de domeinnaam? Moeten alle vorige a records hier voor verwijderd worden? (ook onder andere mail, pop, localhost,...)

  Als ik nu bij tumblr probeer komt er altijd de boodschap dat mijn Cname niet verwijst naar domains.tumblr.com.

  Hopelijk kan iemand me helpen.

  Alvast bedankt,

  Ben.

   

 2. Benjamin Member
  Reactie geplaatst op: 20-11-2013 om 14:48

  een werkweek wachten op een antwoord. Geweldige service.

  Vond u dit antwoord nuttig?

 3. Noud Member
  Reactie geplaatst op: 02-02-2014 om 09:49

  Bij mij ook nog steeds niet gelukt voor http://www.analoge-fotografie.nl/ Alle A records naar 66.6.44.4 gezet zoals gemeld in dit topic: https://www.secure.versio.nl/1038-doorverwijzen_naar_tumblr.html , geen succes. Vervolgens wordt inderdaad bij Instellingen Tumblr gemeld: "De CNAME van dit subdomein verwijst niet door naar Tumblr. Verander de CNAME in:domains.tumblr.com"

  Daarom www. cname domains.tumblr.com toegevoegd, geprobeerd met * ipv www, Alle records weghalen en alleen @ A 66.6.44.4 toegevoegd, ook nog * A 66.6.44.4 erbij, andere combinaties, niets. Bij testen met http://www.analoge-fotografie.nl/ krijg ik de CNAME melding, met testen met http://analoge-fotografie.nl/ de A-record melding.

   

  Heeft iemand het werkend en zou hij zijn DNS instellingen kunnen melden?

   

  Vond u dit antwoord nuttig?

 4. Noud Member
  Reactie geplaatst op: 04-02-2014 om 22:08

  Gevonden! Meteen een blog van gemaakt op http://www.communicatiedier.nl/aangepaste-domeinnaam-bij-tumblr-met-instellen-a-record-dns/

  Probleem was achteraf vrij simpel: bij de instellingen in Tumblr wordt gevraagd om de gewenste domeinnaam. In het invulvlak daarvoor staat al lichtgrijs voorgedrukt "http://". En dus vulde ik daar http://www.analoge-fotografie.nl/  in. 
  De oplossing: NIET die http:// ervoor invullen. Dus gewoon www.analoge-fotografie.nl/ en het gaat meteen goed....

  Vond u dit antwoord nuttig?