1. Fred Member

  The Green Web

  Topic geplaatst op: 23-09-2013 om 22:25

  Tot mijn spijt zag ik dat Versio nog niet staat in de lijst met providers voor groene hosting. Nou kun je daarvan vinden wat je wilt, maar er zijn mensen gevoelig voor dit soort classificaties. Meer info op http://www.thegreenwebfoundation.org/ en http://www.cleanbits.net/greenproviderslist . Als Versio daar ook bij zou staan geeft bij een aantal internetsurfers de site een mooi groen kenmerk te zien. Misschien een idee voor Versio om daar ook bij te horen ? Behalve dat het een goed imago geeft kan het misschien ook nog eens kosten besparen.... (en deze is dan aan de klant door te geven :D )

 2. Johannes Member
  Reactie geplaatst op: 23-09-2013 om 23:28

  Eerlijk gezegd vind ik dat een modegril. Alles moet maar "groen" zijn, terwijl we allemaal wel weten dat gebakken lucht is. Goed voor de bühne, maar meer ook niet. Servers gebruiken nu eenmaal veel stroom, zijn niet bepaald energiezuinig.

  Vond u dit antwoord nuttig?

 3. Fred Member
  Reactie geplaatst op: 24-09-2013 om 00:23

  Je kunt het een modegril noemen maar of dat helemaal terecht is betwijfel ik. Zelf heb ik een jaartje geleden bij een organisatie 3 servers vervangen door 3 nieuwere, HP Proliant DL380 (g5 -> g8). De specs waren minstens gelijkwaardig (beter) en het stroomverbruik daalde toch echt met 1500 Watt (gemeten op de UPS). Dat scheelt naast die 1500 watt ook nog eens koeling en is er op die nieuwe hardware gewoon veel meer te draaien dan op de oude. Dat is meer dan een modegril.

  Vond u dit antwoord nuttig?

 4. Van Der Member
  Reactie geplaatst op: 05-05-2015 om 18:45

  Ik ben het ook niet eens met het feit dat het een modegril zou zijn. Met energiezuinige servers en het kiezen voor groene stroom (b.v. wind of zonneenergie ipv energie uit milieubelastende bronnen) kun je wel degelijk een positieve bijdrage leveren.

  Vond u dit antwoord nuttig?