1. Martin Member

  Backup van VPS via SolusVM mogelijk?

  Topic geplaatst op: 20-11-2011 om 21:41

  Recentelijk heb ik een VPS ingericht, en wil nu een backup maken. In plaats van de afzonderlijke onderdelen (apps, mysql databases, etc) te backuppen zou het mooi zijn een backup te kunnen maken van het gehele virtuele image (we draaien ten slotte een VPS).
  Ik zou dus een mogelijkheid in het SolusVM control panel verwachten, maar die zie ik niet. Op de SolusVM website staat dat "Backup virtual server" mogelijk is als client, zie http://www.solusvm.com/features.php.
  Hierbij het verzoek om wat meer informatie hoe het beste een backup te maken en of er een backup mogelijk is van de VPS. Als het maken van een VPS backup kan, dan dient zich de volgende vraag aan: hoe e.e.a. te restoren?

 2. Wouter Member
  Reactie geplaatst op: 20-11-2011 om 22:36

  Beste Martin,

  Via http://www.solusvm.com/features.php kun je zien dat je dit is de Client content kunt doen.

  Als je het niet kunt vinden kan ik je helaas niet verder helpen. Maar succes, en ik hoor graag of het is gelukt.

  Met vriendelijke groet, Wouter Aleman

  Vond u dit antwoord nuttig?

 3. Peter Member
  Reactie geplaatst op: 21-11-2011 om 21:21

  Ik wil er ook wel graag antwoord op. Versio is hier niet echt duidelijk in. Zou graag de mogelijkheid om mijn images te backuppen.

  Vond u dit antwoord nuttig?

 4. Fabien Versio medewerker
  Reactie geplaatst op: 22-11-2011 om 04:23

  Hier staat "Alle SolusVM mogelijkheden" : http://www.versio.nl/solusvm.php Maar zie ook geen backup staan. Je kan eventueel even contact opnemen met de support of even navragen via de chat functie.

  Vond u dit antwoord nuttig?

 5. Paul Member
  Reactie geplaatst op: 26-04-2012 om 21:58

  Volgens de website vernoemt zie ik wel staan: "Backup virtual server". deze functie wordt althans niet aangeboden in de "Control Panel".
  Ik weet ook niet of het by default aangeboden wordt. Heb zelf wel eens een SolusVM omgeving vps opgebouwd en daarbij was de functie aanwezig, maar wel aan/uit te schakelen middels configuraties en templates

  Versio, is dit iets wat in de toekomst overwogen gaat worden? een snapshot functie om eventuele restores te kunnen uitvoeren van voor de gebruiker's vitale data?
  Gr,

  Paul

  Vond u dit antwoord nuttig?

 6. Niels Member
  Reactie geplaatst op: 27-04-2012 om 10:36

  Ik heb Versio hier meerdere malen op aangesproken. Na afname VPS werd mij gegarandeerd dat deze functie binnen een week zou geinplementeerd zou worden. Dit is ondertussen 6 maanden geleden. Recent werd mij verteld dat ik maar een backup moest maken via een goedkoop hosting pakketje. Not impressed!

  Vond u dit antwoord nuttig?