1. Home
  2. domeinnamen
  3. CO.UK registreren en verhuizen

.CO.UK domeinnaam registreren

Een .CO.UK domeinnaam vanaf € 24,99.
Welke wordt van jou?Arrow

Meerdere domeinen +

.CO.UK domeinnaam registreren en verhuizen bij Versio!

Een co.uk domeinnaam is een type domeinnaam dat geregistreerd is in het Verenigd Koninkrijk en is een nationale variant van het meer algemene .COM domein. Co.uk-domeinnamen zijn bedoeld voor organisaties die hun bedrijf willen opzetten in het Verenigd Koninkrijk, maar ook andere bedrijven zonder deze intentie kunnen .CO.UK domein registeren. Het eerste gedeelte (.co) staat voor commercieel om bedrijven voor zakelijke doeleinden te bedienen en .org.uk voor non-profit organisaties zoals dat op internationaal niveau gebeurt met .org domeinnaam.

.UK of .CO.UK domeinnaam registeren?

In 2014 werd door Nominet ook .UK domein geïntroduceerd als toplevel domeinnaam en is het beste alternatief voor .CO.UK domeinnaam. Beiden zijn populair in het Verenigd Koninkrijk en welke je registreert is vooral een persoonlijke voorkeur. Het voordeel van .UK is dat je een wat kortere toplevel domein hebt en wellicht nog meer opties beschikbaar zijn om jouw favoriete domeinnaam te registreren. Dus mocht jouw CO.UK niet meer beschikbaar zijn, check dan of .UK wel vrij is!

Zijn er voorwaarden voor het registreren van een .CO.UK domein?

Er zijn geen speciale voorwaarden voor CO.UK domeinnaam iedereen kan een .CO.UK-domeinnaam registreren. Hoewel .CO.UK domeinen die voornamelijk bestemd zijn voor commerciële websites in het Verenigd Koninkrijk, kunnen ook voor allerlei andere doeleinden worden gebruikt. Zowel organisaties als consumenten kunnen een .CO.UK domein aanvragen. Een domeinnaam dient te bestaan uit minimaal 3 en maximaal 63 tekens, waaronder letters uit het alfabet, cijfers en het koppelteken. Het koppelteken mag echter niet als eerste of laatste teken van een domeinnaam worden gebruikt.

.CO.UK domeinnaam verhuizen naar Versio

Je kunt een .co.uk domeinnaam eenvoudig naar Versio verhuizen. Maar het verhuizen van CO.UK domein of andere .UK domeinnamen verlopen net even iets anders. Je hebt geen verhuiscode nodig, maar een IPS-tag moet aangepast worden. Je moet specificeren waar je naar wilt verhuizen en je huidige provider de ISP tag OPENPROVIDER-NL doorgeven. Zodra de provider de nodige wijzigingen heeft doorgevoerd, zal de verhuizing worden doorgezet.

Registratie

1 jaar

DNSSEC

Ja

Min. lengte

2 karakters

Realtime registratie
Verhuizing
Autorisatiecode
Domeinnaamhouder wijzigen
Nameservers wijzigen
DNS wijzigen
Whitelabel
Bestellen en beheren via API
Domein lock

Versio biedt ook de mogelijkheid om reseller te worden wanneer u meer dan 25 domeinnamen bezit.

Verhuisprijs

€ 24,99

Verlengprijs

€ 24,99

Waarom jouw .co.uk domeinnaam kopen bij Versio?

Duizenden klanten hebben gekozen voor de expertise van Versio. Versio is een bedrijf dat geen seconde stilstaat en zich razendsnel blijft ontwikkelen om zo de ontwikkelingen op het internet een stapje voor te blijven. Lees hieronder waarom het ook voor u erg interessant is om uw domeinnamen bij Versio onder te brengen.
Versio

Laagste prijs

U betaalt voor uw domeinnaam bij Versio de laagste prijs van Nederland en België.
Versio

Razendsnelle registratie

Als u betaalt via iDeal, PayPal, MrCash, Creditcard, SOFORT, PaySafeCard of met uw online portemonnee dan wordt uw domeinnaam realtime geregistreerd.
Versio

Realtime DNS beheer

U kunt op ieder gewenst moment (real-time) de nameservers en DNS records van uw domeinnamen beheren.
Versio

Gratis bulk beheer

Check in een keer of meerdere domeinnamen nog beschikbaar zijn met de bulk domeinnaamchecker. Wij bieden meerdere tools aan waarmee je meerdere domeinnamen tegelijk kunt beheren.
Versio

Domeinnaamhouder beheer

U kunt de domeinnaamhouder gegevens van al uw domeinnamen op ieder gewenst moment wijzigen. Dit is bij Versio voor alle extensies gratis, behalve voor .BE, .NU en .SE.

Op zoek naar een andere domeinnaamextensie?

.com
.com
Globaal
9,99
.nl
.nl
Netherlands
4,99
.store
.store
Globaal
2,99
.tech
.tech
Belgie
0,99
.org
.org
Globaal
0,99
.eu
.eu
Globaal
0,99

Versio is een deelnemer van:

Icann

Sidn

DnsBelgium

Eu

Nominet