Welke regels zijn verbonden aan het registreren van .uk domeinnamen?

Er zijn een aantal voorwaarden waaraan je moet voldoen wanneer je een .uk domeinnaam wilt registreren. Let op: dit geldt alleen voor .uk domeinnamen. Domeinnamen met .co.uk, .me.uk en .org.uk als extensie kunnen vrij geregistreerd worden.

De juiste rechten

De domeinnaam met .uk extensie kan pas sinds 10 juni 2014 geregistreerd worden. Om te voorkomen dat de .uk exemplaren van de .co.uk, .me.uk en .org.uk domeinnamen gekaapt worden, heeft Nominet het zo gemaakt dat de persoon die de .co.uk, .me.uk of .org.uk domeinnaam heeft als eerste recht heeft op de .uk versie van deze domeinnaam. Zie voor meer informatie de website van Nominet, de uitgever van deze extensie. Via deze pagina kun je controleren wie de 'fist right' op een .uk domeinnaam heeft.

Dit betekent dus dat .uk domeinnamen waar geen 'first right' op rust, vrij geregistreerd kunnen worden. Via de link hierboven kun je controleren of er een 'first right' rust op een .uk domeinnaam. Indien er wel een 'first right' is voor een .uk domeinnaam, dan dien je de domeinnaam die de 'first right' heeft in je account bij Versio te hebben. Via de link hierboven kunt je controleren welke domeinnaam dat is. De domeinnaamhouder gegevens van de .co.uk, .me.uk of .org.uk domeinnaam die 'first right' heeft dienen exact overeen te komen met de domeinnaamhouder gegevens die ingediend worden voor de registratie van de nieuwe .uk domeinnaam.

Moet ik een adres in het Verenigd Koninkrijk hebben om een .uk domeinnaam te registreren?

Bij andere registrars moet dat wel, bij Versio hoeft dat niet. De domeinnaam wordt overigens wel gewoon op je naam geregistreerd, tenzij je kiest voor een anonieme registratie.

Bekijk ook
Meld je aan voor onze nieuwsbrief
Bekijk ook
Meld je aan voor onze nieuwsbrief
Zo ben je altijd als eerste op de hoogte
Heeft dit artikel je geholpen?