Wat is het verschil tussen webhosting en reseller hosting?

Je hebt de term misschien al wel eens gehoord, maar wat is reseller hosting? In dit artikel leggen we het je uit.

Het verschil tussen webhosting en reseller hosting

Het grootste verschil tussen webhosting en reseller hosting is dat je met een webhosting pakket geen andere gebruikers kunt aanmaken. Met een webhosting pakket krijg je toegang tot één account waarmee je kunt inloggen in DirectAdmin.

Met een reseller hosting pakket kun je daarentegen meerdere gebruikers aanmaken. Je kunt iedere gebruiker een bepaalde hoeveelheid dataverkeer, schijfruimte en andere limieten toewijzen. De gebruikers die je aanmaakt kunnen zelf inloggen in DirectAdmin met hun eigen account. Reseller hosting is daarom geschikt voor het hosten van websites voor anderen.

Wie kan er gebruik maken van reseller hosting?

Reseller hosting is geschikt voor iedereen die meerdere websites wilt hosten. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn voor ondernemers die websites bouwen en beheren voor hun klanten. Als reseller bied je hosting aan jouw eindgebruikers aan. Vaak bieden resellers ook extra service aan hun eindgebruikers, bijvoorbeeld website onderhoud. Een reseller is namelijk zelf verantwoordelijk voor de technische ondersteuning van de eindgebruiker.

Wanneer je meerdere websites voor anderen host, is het verstandig gebruik te maken van een reseller pakket. Je kiest dan niet alleen voor het voordeligste pakket, maar je kunt ook extra voordelig domeinnamen registreren. Als reseller heb je tenslotte vaak te maken met domeinregistraties.

DirectAdmin demo

Bij Versio maak je met alle webhosting en reseller hosting pakketten gebruik van DirectAdmin. DirectAdmin is een krachtig controlepaneel met veel mogelijkheden en functies.

Klik hier voor een demo van het webhosting controlepaneel. Je kunt de volgende gegevens gebruiken:

  • Gebruikersnaam: demo_user
  • Wachtwoord: demo

Klik hier voor een demo van het reseller hosting controlepaneel. Je kunt de volgende gegevens gebruiken:

  • Gebruikersnaam: demo_reseller
  • Wachtwoord: demo

Alle pakketten zijn white-label

Alle reseller hosting pakketten van Versio zijn white-label. Jouw gebruikers vinden nergens een verwijzing naar Versio. Je hebt de mogelijkheid jouw eigen logo en kleuren te gebruiken in het controlepaneel waarin jouw gebruikers zullen werken.

Hopelijk heeft dit artikel je meer duidelijkheid gegeven in het verschil tussen webhosting en reseller hosting. Heb je naar aanleiding van dit artikel nog vragen? Onze helpdesk staat graag voor je klaar.

Bekijk ook
Meld je aan voor onze nieuwsbrief
Bekijk ook
Meld je aan voor onze nieuwsbrief
Zo ben je altijd als eerste op de hoogte
Heeft dit artikel je geholpen?