Wat is de online portemonnee?

Bij Versio hebben wij een online portemonnee systeem waar klanten gebruik van kunnen maken. De online portemonnee is werkelijk een online portemonnee. Klanten waarderen hun online portemonnee saldo op, om vervolgens deze saldo uit te kunnen geven bij Versio aan de verschillende producten en diensten. Het voordeel hierbij is dat eventuele transactiekosten éénmalig worden betaald, enkel bij het opwaarderen van de saldo en niet bij iedere bestelling. Ook is een groot voordeel dat jouw bestelling bij betaling via online portemonnee altijd direct en real-time verwerkt wordt.

Klanten kunnen via de online portemonnee ook een negatief saldo hebben. Alle klanten kunnen automatische verlenging aanzetten, bij automatische verlenging van een abonnement wordt het verschuldigde bedrag uit de online portemonnee gehaald. Bij onvoldoende saldo kan de klant dan een negatief online portemonnee saldo krijgen. De enige voorwaarde die wij hierbij stellen is dat de klant één volledig uur per 30 dagen een saldo heeft van minimaal €0.

Betaling achteraf via online portemonnee

Klanten die al ruime tijd diensten afnemen en een vertrouwensband hebben opgebouwd met Versio, kunnen op de betaalpagina altijd kiezen voor 'Betaling achteraf'. De bestelling wordt dan direct verwerkt en het verschuldigde bedrag wordt van de online portemonnee afgetrokken, ook als de online portemonnee saldo niet voldoende is. Bij onvoldoende saldo kan de klant dan een negatief online portemonnee saldo krijgen. De enige voorwaarde die wij hierbij stellen is dat de klant één volledig uur per 30 dagen een saldo heeft van minimaal €0.

Bekijk ook
Meld je aan voor onze nieuwsbrief
Bekijk ook
Meld je aan voor onze nieuwsbrief
Zo ben je altijd als eerste op de hoogte
Heeft dit artikel je geholpen?