Kan ik meerdere domeinnamen / websites hosten met een webhosting of reseller hosting account bij Versio?

Je kunt met een aantal webhostingpakketten en resellerpakketten één of meerdere meerdere domeinnamen en/of websites hosten. Hiervoor dien je eerst de domeinnamen aan jouw webhosting of reseller hosting account te koppelen. In dit artikel leggen we uit hoe je dit kunt doen. Als de domeinnamen aan jouw account gekoppeld zijn, kun je per domeinnaam de bestanden uploaden. Iedere domeinnaam heeft een andere map, wat betekent dat je op iedere domeinnaam een andere website kunt plaatsen.

Wil je weten hoe je jouw website of een ander bestand via FTP kunt uploaden? Lees dan dit artikel.

Opslagruimte van je webhosting of reseller hosting

Het is belangrijk om te weten dat elke website zijn eigen opslagruimte heeft, apart van de andere gehoste websites op hetzelfde account. Dit betekent dat je meerdere websites kunt hosten op één hosting account, maar dat je wel rekening moet houden met de limiet van de opslagruimte die je gebruikt.

Als je van plan bent om meerdere domeinen met website te hosten, raden we je aan om het hostingpakket te kiezen dat past bij je specifieke behoeften en budget. Versio biedt verschillende hostingpakketten aan, variërend van starters tot uitgebreide hosting oplossingen, zodat je de juiste keuze kunt maken voor je websites.

Hoe voeg je een extra domein toe in DirectAdmin?

DirectAdmin is een veelgebruikt controlepaneel voor webhosting waarmee gebruikers eenvoudig hun website, e-mail en andere webhosting gerelateerde zaken kunnen beheren. Het toevoegen van een domein in DirectAdmin is een belangrijke stap in het maken van een nieuwe website of het verplaatsen van een bestaande website naar een nieuwe hostingomgeving.

Hoe kun je een domein toevoegen? Hoe dit werkt leggen we hieronder uit.

Stap 1: Log in DirectAdmin in en controleer rechts of je op user level bent.

Stap 2: Voeg het domein toe via domain setup of domain administration. Je kunt bandwith en disk space het beste op same as main account laten staan.

Stap 3: Vervolgens dien je de nameservers van je domein te wijzigen. Staat je domein bij Versio geregistreerd? Klik dan links op mijn producten > domeinnamen en vervolgens op overzicht. Je krijgt dan een lijst te zien met al jouw domeinnamen. Klik op de pijl naar rechts achter het domein dat je wilt koppelen.

Stap 4: Klik daarna op nameservers instellen achter het kopje nameservers. De nameservers die je moet gebruiken heb je in een e-mail van Versio ontvangen.

Na het toevoegen van het domein moet je het domein nog wel koppelen aan een website en/of e-mailaccount. Dit kun je doen via het Domeinenbeheer menu in DirectAdmin.

Bekijk ook
Meld je aan voor onze nieuwsbrief
Bekijk ook
Meld je aan voor onze nieuwsbrief
Zo ben je altijd als eerste op de hoogte
Heeft dit artikel je geholpen?