Ik krijg een “callout verification failure” bij het sturen van e-mail. Waardoor komt dit?

Krijg je een "callout verification failure" te zien bij het versturen van e-mail? In dit artikel leggen we je uit wat je kunt doen na het krijgen van deze melding.

Waardoor komt deze error?

Versio maakt op de webhosting- en reseller hostingservers gebruik van de geavanceerde anti-spam oplossingen van SpamExperts. E-mails die verzonden worden vanaf deze servers worden via uitgebreide algoritmes gecontroleerd op spam.

Één van de dingen die gecontroleerd worden bij het versturen van e-mails, is of het e-mailadres waar de mail vanuit verzonden wordt wel bestaat. Het e-mailadres waarmee je mailt moet dus eerst aangemaakt worden in DirectAdmin. Standaard wordt dit geforceerd via info@... Zorg er dus voor dat het info@ e-mailadres aanwezig is onder je domeinnaam.

Indien je een e-mail verstuurt zonder het e-mailadres eerst aan te maken in DirectAdmin, krijg je een “callout verification failure” bij het versturen van een e-mail. Het versturen van een e-mail vanaf dit e-mailadres wordt dan tevens tijdelijk geblokkeerd voor een periode van twee uur. Ook als je het e-mailadres daarna wel aanmaakt in DirectAdmin dien je alsnog deze twee uur te wachten voordat de spamfilters uitgaande e-mails vanaf dit e-mailadres toestaan.

Heb je wel een e-mailadres aangemaakt in DirectAdmin, maar krijg je toch deze error?

Wacht minimaal twee uur en probeer het vervolgens opnieuw. Je zou binnen twee uur na het aanmaken van je e-mailadres geen error meer moeten krijgen. Indien dit niet het geval is, kun je contact opnemen met ons supportteam.

Bekijk ook
Meld je aan voor onze nieuwsbrief
Bekijk ook
Meld je aan voor onze nieuwsbrief
Zo ben je altijd als eerste op de hoogte
Heeft dit artikel je geholpen?