Hoe verhuis ik een website?

Een website verhuizen houdt in dat je de bestanden en eventuele databases van een server of provider overzet naar een andere server of provider. Dit betekent dus niet dat de domeinnaam verhuisd wordt.

Hoe je een website verhuist, verschilt per website. Over het algemeen wordt dit gedaan door de bestanden te downloaden van de oude server of provider en te uploaden naar de nieuwe. Dit wordt vaak gedaan met een FTP-programma.

MySQL Database

Het verhuizen van een website door alleen de bestanden te verhuizen, is vaak niet genoeg. Veel websites hebben ook een MySQL database. Deze dient ook verhuisd te worden. Dit wordt vaak gedaan via phpMyAdmin. Na het verhuizen van een MySQL database dien je vaak nog de configuratie bestanden van je script te wijzigen, dit verschilt per script. Informatie hierover vind je in de documentatie van je script.

Je kunt een kijkje nemen bij dit artikel om te zien hoe je je website via FTP kunt uploaden, of lees dit artikel eens voor meer informatie over een MySQL database verhuizen.

Bekijk ook
Meld je aan voor onze nieuwsbrief
Bekijk ook
Meld je aan voor onze nieuwsbrief
Zo ben je altijd als eerste op de hoogte
Heeft dit artikel je geholpen?