Hoe moet ik een SSL certificaat installeren?

Support Versio

Share
Tweet
Share
Share

Om een SSL certificaat te kunnen gebruiken op je website dien je deze te installeren. In deze handleiding leggen we je uit hoe het certificaat geïnstalleerd kan worden op onze webhosting servers.

Stappenplan

Stap 1: Aanmaken CSR

Voor het aanmaken van een CSR-code dien je in te loggen in DirectAdmin. De inloggegevens van het hostingaccount heb je na de aanschaf van het pakket ontvangen. Werken de inloggegevens niet meer of ben je deze vergeten? Dan kun je deze middels deze link resetten.

Volg vervolgens onderstaande stappen:

1) Login in op DirectAdmin.

2) Klik op je domeinnaam.

3) Onder het kopje "advanced features" in het hoofdmenu van DirectAdmin klik je op "SSL Certificates".

Wanneer je het kopje “SSL Certificates” niet ziet in DirectAdmin kun je dit aanzetten in het klantenpaneel onder “mijn producten” > "webhosting" of "reseller hosting" > vergrootglas voor het pakket > SSL-beheer kun je hier aanzetten waardoor dit ook in DirectAdmin zichtbaar wordt. Heb je een reseller pakket? Dan dien je dit per user apart te activeren. Log daarvoor in op DirectAdmin als "reseller". Daar ga je naar "list users" > klik de user aan waar het om gaat > "modify user". Daar zie je onderaan de SSL-optie staan. Vink deze aan en klik onderaan de pagina op "save". De SSL optie zal dan voor de user ook te zien zijn.

Afbeelding.1png

4) Selecteer het vakje naast "Create A Certificate Request".

5) Vul de gegevens in over je bedrijf.

6) De "common name" verwijst naar het adres van je website dat naar het SSL certificaat zal gaan. Je website zal slechts op dit adres veilig zijn. In het volgende voorbeeld zou https://www.versio-ssl.nl/anything , maar ook https://versio-ssl.nl/anything veilig zijn. Wanneer je bij "common name" enkel "versio-ssl.nl" zou ingeven dan zal enkel https://versio-ssl.nl/anythingveilig zijn en niet https://www.versio-ssl.nl/anything .

7) Kies bij de optie “Key Size (bits)” voor: 4096

8) Kies bij de optie “Certificate Type” voor: SHA256

Ingevuld krijg je dan het volgende te zien:

Afbeelding.2

Wanneer je klaar bent, klik je op “save” aan de onderkant van het scherm. De CSR-code wordt nu weergegeven:

Afbeelding.3

Kopieer deze tekst (inclusief de "BEGIN/END CERTIFICATE REQUEST" secties) naar een platte tekst editor zoals Notepad en sla dit bestand op. Deze CSR-code heb je nodig wanneer je een certificaat koopt.

Stap 2: Koop een certificaat

Een SSL certificaat kun je bestellen op onze SSL certificaten pagina. Tijdens het bestelproces zal er worden gevraagd om de aangemaakte CSR-code die je bij stap 1 hebt aangemaakt in te voeren. Deze kun je kopiëren en plakken bij “ik wil nu de CSR-code invoeren”. Als je de code hebt ingevoerd kun je verder gaan.

Je ziet nu de gegevens die je hebt ingevoerd bij het aanmaken van de CSR-code. Er zullen wellicht nog wat extra gegevens worden gevraagd zoals je adres en postcode. Vul de gevraagde gegevens in.

Let op: als je een domeinvalidatie of een wilcard SSL certificaat bestelt dan dien je bij "e-mailadres voor validatie" een geldig e-mailadres te selecteren. Om het certificaat wat je hebt aangeschaft te valideren is het vanuit de uitgever van het SSL certificaat noodzakelijk om deze validatie uit te voeren. Staat het gewenste e-mailadres er niet tussen? Dan kun je onder je domeinnaam een e-mailaccount aanmaken om alsnog de mail te kunnen ontvangen. Als alle gegevens correct zijn dan kun je de bestelling afronden.

Stap 3: Installeer het certificaat

Het certificaat wat je ontvangt is een .zip bestand. In dit zipbestand vindt je drie certificaat bestanden. Deze bestanden kun je openen met een texteditor zoals Notepad. De inhoud van deze bestanden heb je nodig om het certificaat te installeren. Volg hiervoor de volgende stappen: 1. Login DirectAdmin in. 2. Klik op je domeinnaam. 3. Klik onder "advanced features" op "SSL certificates". 4. Selecteer "paste a pre-generated certificate and key". 5. Onder de "RSA PRIVATE KEY" die er staan voeg je de inhoud van het bestand "www_domein_nl.cert" toe en klik op "save". Mocht je ook nog een AAA_certifiate_services.crt bestand hebben kun je de inhoud hiervan onder de RSA PRIVATE KEY toevoegen.

Afbeelding.4

Stap 4: Installeer het CA Root certificaat

Ga terug naar het "SSL certificates" menu en klik helemaal onderaan de pagina op “click here to paste a CA Root Certificate”.

Selecteer “Use a CA Cert” en plak de inhoud van Sectigo_RSA_Domain_Validation_Secure_Server_CA in het witte veld. Daaronder plaats je de code van het bestand USERTrust_RSA_Certification_Authority.

Afbeelding.5

Klik op “save” om het certificaat op te slaan.

Stap 5: De website gereed maken voor SSL

Ga terug naar de hoofdpagina van DirectAdmin, klik op "domain administration" of "domain setup" en klik vervolgens op je domeinnaam.

Afbeelding.6

Zorg ervoor dat “secure SSL” aangevinkt is.

Selecteer "Use a symbolic link from private_html to public_html - allows for same data in http and https" om de bestanden van de website in de public_html te kunnen blijven gebruiken. Als je deze optie niet selecteert dan dien je de websitebestanden te verplaatsen naar de map private_html.

Stap 6: Site instellen op https://

Nu het certificaat is geïnstalleerd en ingesteld kun je een https-verbinding voor je bezoekers forceren. Klik hier voor de instructie.

Share
Tweet
Share
Share