Versio API

Voor mensen die slim zaken willen doen: Versio API

Voor mensen die slim zaken willen doen: Versio API

Voor onze veeleisende klanten, slimme resellers, particulieren en bedrijven die alles zoveel mogelijk willen automatiseren bieden wij een uitgebreide en krachtige API aan.

WHMCS module voor domeinnamen en SSL

"WHMCS is the World's Leading Web Hosting Billing and Automation Platform. A complete solution for web hosts, WHMCS provides everything you need to sell web hosting and related services with high levels of automation." Bezoek de website van WHMCS.

Download versie 12-11-2015

Wefact module voor domeinnamen

"WeFact Hosting is een uniek product voor de hostingbranche. Met mogelijkheden zoals automatisering van de facturatie, realtime registratie van domeinnamen en het direct aanmaken van hosting pakketten." Bezoek de website van Wefact.

Download versie 12-11-2015

Geschiedenis

 • 18-12-2015: Zeven nieuwe commando’s toegevoegd voor het beheren van de Sitebuilders en e-mail accounts en forwarders voor domeinnamen
 • 24-09-2015: Commando DomainsResendContactValidation is toegevoegd om de validatie e-mail van een houder opnieuw te versturen. Verder zijn aan de commando's DomainsListContacts, DomainsListSingleContact, DomainsListActive en DomainsListSingle de waardes toegevoegd om te zien of een houder/domein gevalideerd is.
 • 10-09-2015: Commando DomainsAddContactProperties is toegevoegd zodat additionele waardes toegevoegd kunnen worden aan een domeinnaamhouder. Dit is op dit moment alleen nodig voor de registratie van .NU domeinnamen.
 • 25-05-2015: De commando's voor het bestellen en verlengen van SSL certificaten zijn aangepast en geschikt gemaakt voor het bestellen van multi domain certificaten met extra domeinnamen. Aan SSLListProducts is max_years output toegevoegd. Bij SSLCertificateRenew en SSLCertificateOrder kunnen nu de SAN names opgegeven worden voor multi domain certificaten. Met SSLCertificateListSanNames kunnen de SAN names van een certificaat opgehaald worden.
 • 13-10-2014: Het is nu mogelijk om webhosting en reseller hosting accounts op te zeggen door middel van de volgende twee commando's: WebhostingDelete en ResellerDelete. Daarnaast is de commando CloudboxRefund veranderd naar CloudboxDelete. Met deze 3 commando's kunnen ten alle tijden webhosting, reseller hosting en Cloudbox abonnementen worden opgezegd. Indien de opzegging binnen 14 na aanschaf is, dan volgt er automatisch een creditatie. Er is nog een nieuw commando voor SSL certificaten toegevoegd: SSLCertificateCancelValidation. Met dit commando kan een lopende SSL validatie geannuleerd worden.
 • 23-09-2014: Het is nu mogelijk om de approve e-mail opnieuw te verzenden en/of een nieuwe approver e-mailadres te kiezen. Dit kan allemaal via het nieuwe commando SSLChangeApprover. Daarnaast is het nu mogelijk om tot 20 dagen na uitgifte van een SSL certificaat via SSLCertificateRefund een refund aan te vragen.
 • 01-09-2014: 9 nieuwe commando's voor SSL certificaten zijn toegevoegd: Het is nu mogelijk om SSL certificaten aan te vragen en te beheren via de API. Ook is er een nieuwe commando toegevoegd voor .UK domeinnamen waarmee de first right op een .UK domeinnaam gecheckt kan worden: DomainsFirstRight_uk.
 • 04-06-2014: 20 nieuwe commando's toegevoegd voor het kunnen pushen van domeinnamen, webhosting en reseller hosting accounts, Cloudbox omgevingen en dedicated servers. Daarnaast is commando DomainsCheckAvailability aangepast: Er kan nu gecontroleerd kan worden of een domein al bij Versio ondergebracht is zodat er direct een push aangevraagd kan worden.
 • 12-03-2014: Er is een fout in de PHP class opgelost. TXT records in de DNS (DomainsDNSListRecords en DNSTemplatesListRecords) van een domeinnaam werden niet correct weergeven. Ook is het nu mogelijk om SPF records toe te voegen via de API.
 • 11-12-2013: 6 nieuwe commando's zijn toegevoegd voor het beheren van de reseller vermelding bij SIDN voor .NL domeinnamen. Het is nu mogelijk om via de API een SIDN reseller naam aan te maken, aan te passen en te verwijderen.
 • 22-11-2013: 20 nieuwe commando's zijn toegevoegd voor het beheren van Cloudbox omgevingen. Het is nu mogelijk om nieuwe Cloudbox omgevingen aan te maken en om bestaande Cloudbox omgevingen te upgraden, verlengen en refunden. Bijbehorende DirectAdmin, Installatron, Windows 2008 en Windows 2012 licenties kunnen nu ook via de Versio API beheerd worden.
 • 17-10-2013: Sandbox mogelijkheid toegevoegd aan de API. Informatie hierover vindt u op de 'PHP class' pagina binnen de handleiding. Daarnaast zijn er 22 nieuwe commando's toegevoegd voor het beheren van de DNS records, DNS templates en domeinnaam categorieën. Ook is er een bug uit de PHP class gehaald.
 • 15-05-2013: Overzicht van alle mogelijke error codes is toegevoegd.
 • 26-03-2013: Toevoeging nieuwe commando: DomainsDelete. Met deze commando kan een domeinnaam per direct opgezegd worden. Ook wordt voortaan bij de verloopdatum van een dienst ook de Linux timestamp meegestuurd (expiration_stamp).
 • 25-11-2012: Toevoeging nieuwe commando: DomainsTLDInfo. Met deze commando kan informatie over de verschillende TLDs opgehaald worden.
 • 19-09-2012: Toevoeging nieuwe commando: DomainsGetEPP. Met deze commando kan de EPP code van .COM, .NET, .INFO, .BIZ, .ORG domeinnamen opgehaald worden, indien via deze commando geen EPP code beschikbaar is, gebruik dan de commando DomainsSendEPP om de EPP code te versturen naar de administratieve contactpersoon van de domeinnaam.
 • 20-07-2012: Mogelijkheid om 7 nameservers in te stellen voor een domeinnaam is toegevoegd. Ook de mogelijkheid om IPv6 adressen als glue mee te geven voor een nameserver is toegevoegd. Toevoeging twee nieuwe commando's: DomainsSetLock en DomainsSendEPP. Hiermee kan voor .com, .net, .info, .org, .biz domeinnamen respectievelijk de lock ingesteld worden en de EPP code verstuurd worden naar de licensee.
 • 01-04-2012: Het was eerst alleen maar mogelijk om webhosting en reseller hosting pakketten aan te maken op Nederlandse servers. Het is nu ook mogelijk om pakketten aan te maken op Belgische en Engelse servers. Zie de API handleiding voor meer informatie.
 • 12-03-2012: Toevoeging nieuw commando: DomainsCountriesList. Met deze commando kunt u de beschikbare landen ophalen die gebruikt kunnen worden voor het aanmaken van een domeinnaamhouder.
 • 06-12-2011: Er zijn een aantal wijzigingen aangebracht om de API compatibel te maken met extensies die voor minimaal 2 jaar of langer geregistreerd moeten worden.
 • 13-11-2011: Er zijn een aantal wijzigen gemaakt om er voor te zorgen dat de API correct blijft werken met de 'grote' update van 13 november.
 • 31-07-2011: Toevoeging twee nieuwe commando's: WebhostingDNSOption en ResellerDNSOption. Met deze commando's kan de DNS Management optie van DirectAdmin aan en uit gezet worden.
 • 04-07-2011: Lancering API.